Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media hinten naar nieuwe Ferrari-teambaas, Leclerc als onbetwiste nummer één

De italiaanse media schrijven deze dagen volop over het naderende, maar nog onbevestigde afscheid van Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Zij doen een gooi naar hoe de toekomst van Ferrari eruit kan gaan zien, iets waar ze Charles Leclerc een centrale rol in zien spelen.

Leclerc Sainz Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gonst in de media volop van de geruchten over een vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari. Een hooggeplaatste bron heeft nu echter ten overstaan van RacingNews365 bevestigd dat hij zijn post als teambaas inderdaad zal verlaten. De Italiaanse media duiken er vol op en denken te weten hoe de toekomst van Ferrari er zonder Binotto uitziet. Dat zou goed nieuws zijn voor Charles Leclerc, maar minder goed nieuws voor Carlos Sainz.

Zo denkt La Gazzetta dello Sport te weten dat Charles Leclerc de onbetwiste kopman wordt, iets waar de Monegask altijd al naar zou hebben verlangd. Die ruimte wordt hem volgens de publicatie ook gegund, omdat men Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur naar voren schuift als de man op poleposition om Binotto te vervangen. Vasseur heeft altijd aangegeven te geloven in het principe van één coureur als kopman - dat gaf hij tegenover RacingNews365 nog te kennen - én hij kent Leclerc erg goed vanuit hun gezamenlijke tijd bij Alfa Romeo.

De krant vraagt zich af of Leclerc mogelijk zelfs een rol heeft gespeeld in een mogelijk vertrek van Binotto: "Het is moeilijk om je voor te stellen dat hij daar toe in staat zou zijn, laat staan dat hij die macht heeft, maar binnenin de 'gentleman' die Leclerc is schuilen torenhoge ambities."

"Het is een riskante hypothese", zo benadrukt de krant, die echter wel stelt dat Leclerc héél blij zou zijn met een nummer één-positie binnen het team met Vasseur als teambaas, niet in de laatste plaats omdat Vasseur op enig moment met alle F1-kampioenen sinds 2007 heeft samengewerkt, Max Verstappen uitgezonderd.

Leclerc en Vasseur zijn bovendien ook nog aan elkaar gelinkt door Leclerc's manager Nicolas Todt, in het verleden business partner van Vasseur. "Tussen hen zijn weleens discussies geweest, maar die band is sterk. Recent gaf Vasseur nog aan dat zijn carrière er zonder Todt nog heel anders uit had gezien."

Sainz de dupe?

De hierboven gestelde vraag werpt ook de grootste sportkrant van Italië op: "Het wordt interessant om te zien hoe Carlos Sainz hierop gaat reageren. Hij kwam immers in Maranello aan in de veronderstelling dat hij de strijd aan kon gaan met Leclerc, iets wat tot op heden ook kon en waarvan hij heeft laten zien daar toe in staat te zijn."

Ook de Corriere dello Sport schrijft over het thema op een manier waaruit duidelijk wordt dat ze helemaal overtuigd zijn van de komst van Vasseur naar het team. Die zien recente woorden van Ferrari-topman Benedetto Vigna als het bewijs dat Binotto zijn langste tijd heeft gehad: "Hij maakte duidelijk dat in zijn ogen de tweede plaats is weggelegd voor de eerste verliezer."

De krant schrijft dat Vasseur in januari wordt aangekondigd en dat tot die tijd diezelfde Vigna de interim-teambaas is. "Men kan zich voorstellen dat Leclerc tevreden zal zijn met deze keuze, na eerdere onvrede over bepaalde keuzes van Binotto, waarbij het teambelang duidelijk voorop werd gesteld."

En Sainz? "Als de nieuwe teambaas duidelijk voor één coureur gaat kiezen, kunnen we ons al voorstellen dat Sainz in gaat zetten op een toekomst bij Audi, hetzelfde merk als waar zijn vader (in de Rally Raid, red.) voor uitkomt."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull