Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media in rep en roer na doodsteek: "Ferrari implodeert!"

De Italiaanse media hebben verslagen gereageerd op het nieuws dat technisch directeur Enrico Cardile vertrekt bij Ferrari. Want waar nu te beginnen met de wederopbouw?

XPB 1290578 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Italië was in extase toen Ferrari met Charles Leclerc de Grand Prix van Monaco wist te winnen. Hoe anders is dat nu, amper een paar races later. Van het winnende team is in de ogen van de grootste kranten niets meer over, al helemaal niet na het nieuws van de maandag, dat insloeg als een bom: Enrico Cardile verlaat als technisch directeur per direct de Scuderia, naar verluidt om aan de slag te gaan bij Aston Martin.

La Gazzetta dello Sport is qua toon nog redelijk gematigd: "Ferrari moet nú een signaal afgeven. Het nieuws van Cardile kon niet op een belangrijker moment komen en het is geen goed nieuws. Ferrari is het vierde team op de grid en Carlos Sainz gaf na uitvoerige simulatortests aan dat het met de updates niet goed zat. Veel mensen rekenen dat Cardile aan, maar desondanks zal hij waarschijnlijk snel aangekondigd worden bij Aston Martin. Fred Vasseur zal als Ferrari-teambaas nu hoogst waarschijnlijk voor Adrian Newey gaan."

De Corriere dello Sport echter denkt te weten dat het Vasseur in dat geval achter het net zal vissen: "De kans is groot dat hij niet gaat komen. Het zou namelijk zelfs zo zijn dat Newey aan Aston Martin-CEO Lawrence Stroll zou hebben gevraagd om Cardile aan te nemen", zo schrijft de krant.

"En dit alles speelt terwijl Ferrari achteruitgaat op het circuit. De aandacht moet nu op 2025 worden gevestigd, maar er is geen technisch directeur. Alle personen die zijn vertrek eventueel op hadden kunnen vangen, denk aan een Laurent Mekies of David Sanchez, vertrokken in een eerder stadium al."

Wie gaat het regelen voor Hamilton?

"Pas in oktober komt Loic Serra over van Mercedes, maar dat is geen technisch directeur en dus is er alsnog een positie in te vullen", vervolgt de krant, die spreekt van een crisis: "Ferrari implodeert. Midden in een technische crisis verliest men een kopstuk. Het is crisis met updates die niet werken, een coureur die worstelt (Charles Leclerc, red.), een vertrekkend technisch directeur, en dan is er nog de coureur die het wél goed doet, maar aan het eind van het seizoen weggaat", zo schetst de krant een vrij donker plaatje.

De Corriere della Sera koppelt het nieuws direct aan Lewis Hamilton: "Wie gaat nu de Ferrari bouwen voor Lewis Hamilton? Ferrari is overgebleven zonder technische kopstukken, waardoor er onrust heerst in Maranello. We zitten in een zwarte zomer. Doordat Cardile naar Aston Martin lijkt te vertrekken, waar hij naar verluidt het dubbele gaat verdienen, is de technische afdeling van Ferrari gedesoriënteerd."

"Natuurlijk werken er nog steeds knappe koppen bij Ferrari, maar ze moeten aan het werk zonder een leider die ze kan aansturen? De auto's voor 2025 blijven in grote lijnen onveranderd, maar hoe zit dat met de bolide voor 2026? Wie gaat het nu voor Hamilton regelen? Newey? Die zal de positie van technisch directeur niet kunnen invullen, omdat hij niet altijd op de fabriek zal zijn."

De laatste woorden van de publicatie zijn voor Sainz: "Op deze manier zal zijn afscheid minder bitter smaken, te meer omdat Mercedes de deur weer voor hem heeft geopend. Men wil de vingers niet branden aan Andrea Kimi Antonelli als ze volgend jaar daadwerkelijk een winnende bolide in handen hebben."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024