Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media in rep en roer na Ferrari-geruchten Hamilton: "Team in oorlog met Leclerc"

In Italië zijn de geruchten over een eventuele overstap van Hamilton naar Ferrari ook de media ter oren gekomen. Zij hebben er het nodige over te zeggen.

Leclerc Hamilton 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
"Een armworsteling tussen Ferrari en Charles Leclerc", zo kopt de Corriere dello Sport. "In de week van de GP van Monaco lijkt Ferrari druk te zetten op Leclerc. Tijdens iedere oorlog komt er wel eens verkeerde informatie naar boven, wat gevolgen kan hebben. Zo ook tijdens de metaforische oorlog zoals die tussen Ferrari en Leclerc over het verlengen van het contract na 2024."

Men doelt natuurlijk op de geruchten in de Britse media, waar wordt gesteld dat Ferrari-president John Elkann een mega-aanbod voor Lewis Hamilton klaar heeft liggen. Bij de Corriere denken ze er het zijne van. "Ferrari zegt 'geen commentaar' te hebben op het nieuws en hoe luider die 'no comments' zijn, hoe meer bevestigend ze vaak zijn. Dus óf Hamilton naar Ferrari is een waarheid, óf iemand wil ons dat doen geloven."

"We gaan uit van het tweede scenario, waarschijnlijk omdat de Brit twee jaar wil blijven bij Mercedes en zij hem slecht een eenjarig contract aanbieden. Ferrari wil Hamilton ook niet, omdat ze twee goede coureurs hebben. Het team zal geen wereldkampioen van 39 in dienst nemen en hem niet zoveel geld bieden als Leclerc krijgt. Ferrari kan de geruchten in de contractonderhandelingen met Leclerc bovendien wel gebruiken."

Gazzetta

"Hamilton in het rood?", kopt de grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport, op dinsdag. "Mocht hij komen, dan zou hij de plaats van Sainz innemen. Toch lijkt een deal lastig. Elke keer dat Hamiltons contract afloopt, lijkt hij in verband te worden gebracht met Ferrari. Toch zou er een waarheid in zitten, wat betreft het contact tussen Hamilton en Elkann, al is er onduidelijkheid over de hoogte van het bod."

De roze sportkrant heeft wel enkele mogelijke verklaringen voor de timing van de geruchten. "Hamilton is bezig met de onderhandelingen met Wolff, die op zijn beurt denkt dat Lewis wel zal verlengen. Het is niet de eerste keer dat die twee op dit punt zijn aanbeland", zo schrijft het medium.

"Waarom zou Ferrari proberen Hamilton binnen te halen? In het verleden haalden ze ook al kampioenen binnen, om zo de aandacht af te leiden van de slechte prestaties. Ook probeert Ferrari met de aanbieding een strategisch voordeel te behalen in de onderhandelingen met Leclerc, die op dit moment stil liggen omdat de Monegask niet blij is met de performance van de Ferrari-bolide. Op deze manier kan Ferrari de druk opvoeren."

Toch weet men dat het ook met Hamilton lastig zal worden om Red Bull te verslaan. "Ferrari moet een supercoureur hebben in het geval Leclerc beslist om niet verder te gaan bij het team. Wie is er dan beter dan Hamilton? Mocht hij in 2024 komen, dan zal hij de plaats innemen van Sainz, die op zijn beurt naar Mercedes of misschien Sauber-Audi gaat. Leclerc lijkt namelijk zijn contract, dat loopt tot en met 2024, te willen respecteren."

"Het feit dat zowel Sainz als Leclerc nog tot en met 2024 onder contract staat, maakt de situatie met Hamilton wel lastiger. Ferrari kan echter niet wachten, want Hamilton is al 38 jaar oud. Elkann laat met deze aanbieding, en het feit dat hij Red Bull-kopstuk Pierre Wache probeerde binnen te halen, zijn tanden zien."

"Red Bull is echter te sterk, waardoor op dit moment zelfs de beste versie van Hamilton niet genoeg zou zijn om Ferrari te laten winnen. Wonderen bestaan namelijk niet in de Formule 1", aldus de conclusie van de Gazzetta.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami