Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Italiaanse media jubelen om 'straatdanser' Leclerc en zien 'Formule Verstappen' niet opgaan

Op de zondagochtend heerst er uiteraard een jubelstemming in de Italiaanse kranten. Waar men een kleine twee weken geleden nog een overwinning mocht vieren van de Scuderia op het 'eigen' Monza, begint Leclerc ook in Bakoe een 'thuisrace' te ontwikkelen. Verder is er ook aandacht voor 'Formule Verstappen' die maar niet van de grond wil komen in Bakoe.

Leclerc pole Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Gazzetta dello Sport kijkt men uiteraard vooral naar Ferrari: "Leclerc pakt pole en gaat voor de overwinning. Ja, Ferrari is weer helemaal terug! De Monegask bevestigt de pace van Ferrari tijdens de Grand Prix van Italië in Monza nog maar eens met deze poleposition. Sainz staat op P3 en Verstappen slechts op P6."

"Charles, deze keer ga je het afmaken, nadat je pole hier de voorgaande keren telkens in rook op zag gaan. Sommige mensen moesten nog lachen toen je de muur in ging op de vrijdag, nadat je op donderdag nog zei dit niet meer te gaan doen. Maar jij houdt van dit circuit, je beschikt over een uitstekend ritme en het is jouw race. Het gaat om millimeterwerk in de straten van Bakoe, dat gaf je al eerder aan. Je moet de muren kussen en gaan voor die laatste centimeter, zoals Al Pacino het besprak in de film Any Given Sunday."

Toch heeft de 'roze krant' ook aandacht voor de prestaties van Max Verstappen: "In de vrije trainingen was het Max Verstappen die zo dicht bij de muren kwam, maar tijdens de kwalificatie slaagden meerdere coureurs erin zo perfect te rijden op dit circuit. Maar niemand komt ook maar in de buurt van Leclerc op dit circuit, dat heeft hij tijdens de kwalificatie wel bewezen. We gingen van 'Formule Mercedes' naar 'Formule Verstappen' de afgelopen jaren, maar in Bakoe gaat dat niet op. Hier is het elke keer weer de beurt aan Leclerc. Het lijkt hier op het Monaco waar Leclerc dit jaar nog won en dus moet het nu in de vierde poging gaan lukken in Bakoe voor Leclerc."

Ook bij Corriere dello Sport kunnen ze niets anders dan jubelen om de prestaties van Leclerc, al vergeten ze de mindere dag van Lando Norris niet: "Leclerc is de koning van Bakoe. Hij vloog door de straten van de stad op zaterdag en mag daarom voor de vierde keer op rij vanaf poleposition van start gaan. Bakoe is als een thuisrace geworden voor Leclerc. Hier in Azerbeidzjan heeft het wat weg van Monaco en wat van Monza. Laat dat nou net de races zijn waar Leclerc dit jaar al won."

"Hij heeft dan ook een ideale kans om te winnen hier in Bakoe, met de support van Sainz, die vanaf plek drie van start zal gaan. Ondanks zijn crash op vrijdag, pakte hij toch gewoon weer de pole in Bakoe. Ook deze keer liet hij weer zien hoeveel vertrouwen hij heeft op een stratencircuit. Met drie tienden voorsprong kunnen we van een meesterwerk spreken. Bij Norris werd het een mindere dag en dat net nadat McLaren eindelijk teamorders introduceerde. Norris remde af voor een gele vlag, maar slaagde er daardoor niet in verder te komen dan Q1."

Corriere della Sera gaat nog een stapje verder en noemt Leclerc zelfs onverslaanbaar in Bakoe, ondanks dat hij nog nooit een zege pakte op het Baku City Circuit: "Leclerc pakt wederom de pole, want hij is bijna onverslaanbaar tijdens de kwalificaties op de stratencircuits. Leclerc maakte op zaterdag duidelijk het verschil en moet nu het taboe doorbreken van het niet winnen in Bakoe. Leclerc is inmiddels 'de jongen van de straat' na al die prachtige resultaten op stratencircuits. Hij is de straatdanser van het veld, want hij voert alles zo perfect uit. Piastri zal achter hem starten, die er ondanks de teamorders van zijn team toch beter voor lijkt te staan dan Norris. Daarnaast krijgt Leclerc de steun van Sainz, want die staat op plek 3. Hij zal Piastri dan ook moeten counteren."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"