Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media kraken Ferrari-pitmuur: "Zo verliest Verstappen alsnog maar weinig punten"

De Italiaanse media wilden best wel blij zijn voor Carlos Sainz, maar zijn vooral giftig op Ferrari om bepaalde gemaakte keuzes.

Sainz Leclerc Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Carlos Sainz kon de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië winnen nadat de Spanjaard wél op vers rubber had gezet voor de laatste stint, maar teamgenoot Charles Leclerc niet. Het waren strategische beslissingen waar Ferrari-teambaas Mattio Binotto overigens nog steeds achter staat.

De Italiaans kranten zijn het bepaald niet met Binotto eens en hebben het ronduit te doen met de Monegask: "Leclerc wordt bestraft door de mensen aan de pitmuur. Sainz viert feest, maar de zaak Leclerc explodeert", zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

Na de race sprak Binotto welhaast vermanend toe, zo leek het. Onbegrijpelijk volgend de sportkrant: "Hoe kun je Leclerc nu vragen om kalm te blijven? Hij kon voor het eerst sinds Australië weer winnen, maar net als in Monaco ging Ferrari de fout in met zijn tactiek. Zo laat Ferrari punten liggen en profiteert men nauwelijks van de problemen van max Verstappen."

"Het is totaal onduidelijk of Ferrari zich op één coureur richt of toch nog altijd op twee paarden wedt."

Leclerc houdt zich groot

Ook de Corriere dello Sport slaat het liefst een arm om Leclerc heen: "Hij is woedend, maar staat alleen. De tifosi zetten woedend de televisie uit, achterblijvend met een gevoel van gemiste kansen."

Ook de Corriere della Sera wijst naar de pitmuur van de Scuderia: "Een onvoldoende voor hen", aldus de publicatie, die vol bewondering spreekt over hoe Leclerc zich na afloop groot hield: "Hij was teleurgesteld, maar hield zich in, want hij wilde ook laten te zijn blij te zijn voor zijn teamgenoot met zijn eerste overwinning."

Tot slot ziet Sky Italia dat Leclerc een hele dure rekening gepresenteerd kreeg: "En dat door een discutabele strategie van Ferrari, waardoor de helft van het team met een hele bittere nasmaak blijft zitten."

"Ondertussen kampte Verstappen met zijn eigen problemen, waardoor dit het ideale moment was voor Ferrari om optimaal te profiteren, maar dat liet men na. Opnieuw werd er, net als in Monaco, voor gekozen om Sainz te beschermen. Een gemiste kans voor Ferrari."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen