Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media laten zich meeslepen na dramarace Verstappen: "Misschien niet onverslaanbaar"

De dubbelzege van Ferrari in Australië zorgt voor vreugde in Italië. De plaatselijke media zijn door het dolle heen en zien een 'kwetsbaar' Red Bull na de uitvalbeurt van Max Verstappen.

Sainz Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat een dag was het voor Ferrari in Australië. De Scuderia zag de tot nu toe ongenaakbare Max Verstappen uitvallen na een paar rondjes, waarna Carlos Sainz en Charles Leclerc optimaal profiteerden. Sainz won twee weken na zijn operatie meteen een Grand Prix en finishte een paar seconden voor Leclerc, die na een strategisch gevecht de McLarens van zich af hield. Gazzetta dello Sport zag een 'magisch' Ferrari en looft Sainz.

"Magisch rood in Melbourne", kopt de krant. "Een mirakel van Sainz en een dubbelzege voor Ferrari, de eerste sinds de GP van Bahrein in 2022. Sainz wint mede door de uitvalbeurt van Verstappen en nam zo revanche. Het is ook een signaal, omdat zijn contract niet is verlengd."

Toch wordt er wel een slag om de arm gehouden. "De dubbelzege kwam wel tot stand door mechanische problemen voor Super Max. Misschien zou het een ander verhaal zijn geweest als het fenomeen geen problemen had gehad. Toch heeft Sainz de overwinning meer dan verdiend, mede omdat hij moed en vastberadenheid heeft getoond na de fysieke problemen in Saoedi-Arabië. Hij reed een geweldige race waarin hij direct voor de aanval koos. Hij zette Verstappen onder druk en dat was dit seizoen nog niet gebeurd."

Sainz naar Red Bull?

De Gazzetta denkt dat Sainz nog wel eens naar Red Bull kan vertrekken. "Misschien kan Sainz nog wel voor een andere verrassing zorgen door volgend jaar Perez te vervangen. De Mexicaan stelde gisteren zwaar teleur. Het zou betoverend zijn wanneer Sainz en Verstappen weer teamgenoten worden. De overwinning van Sainz zal ook als een tikje aanvoelen voor de trotse Leclerc, al staat hij er nu wel goed voor in de strijd om de wereldtitel."

"Ferrari sluipt dichter naar Red Bull toe, ook omdat ze na twee jaar kwetsbaar lijken te zijn. Toch is het Verstappen die nog altijd het verschil maakt. Perez had gebruik moeten maken van de uitvalbeurt van zijn teamgenoot, maar hij was al snel verdwenen. De RB20 lijkt een normale wagen te zijn wanneer Perez achter het stuur zit. Hij zal meer moeten laten zien om zijn zitje te behouden."

Ook Corriere dello Sport heeft romantische woorden in huis om het succes van Ferrari te beschrijven. "Een rode catwalk in Melbourne. De uitvalbeurt van Verstappen lanceert Ferrari. Ondanks een operatie hield Sainz zich sterk. Hij was de held van de dag. Sommige kansen moet je direct pakken en dat deed Sainz. Hij ging Verstappen meteen voorbij toen de Nederlander in de problemen kwam. Leclerc kon ook niet in de buurt komen van Sainz. Het was een prachtig optreden van Ferrari dat een sterk McLaren versloeg. Perez was middelmatig en eindigde op grote achterstand. Daarnaast was Mercedes niet te zien. Misschien is dit Red Bull niet zo onverslaanbaar en doet Ferrari niet voor ze onder."

Droom

Corriere della Sera zag Sainz sprankelen. "Een Ferrari uit een droom. Nu begint een nieuw wereldkampioenschap. Sainz is een superheld. Er is een ander Ferrari geboren in Melbourne. Een 10 voor Sainz, want in de derde race van het jaar zorgt hij er al voor dat Red Bull niet alle races gaat winnen. Bovenal wordt het nu geen seizoen waarin Verstappen alles zal winnen. Sainz lijkt vaak ten onrechte onderschat te worden en pakte nu alles. Het is ongelofelijk dat hij nog geen contract heeft voor volgend jaar, maar dat is een andere discussie."

De krant wil zich alleen nog niet rijk rekenen. "Het leek eenmalig dat Red Bull er niet stond. Super Max kwam namelijk door technische problemen tot stilstand. Ook Ferrari krijgt een 10, een dubbelzege en dat terwijl Pirelli zachtere compounds meenam. Ferrari ging er uitstekend mee om. Perez krijgt een 5, want het was weer de Perez die we vaker zien. Hij kon niet profiteren van de uitvalbeurt van Verstappen."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi