Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse media loven 'mirakel' Leclerc in strijd met Verstappen

Dat Ferrari-coureur Charles Leclerc wederom vooraan mag starten, geeft de Italiaanse media hoop. Maar ze zien ook de suprematie van ene Max Verstappen...

XPB 1265712 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië is duidelijk dat wederom Charles Leclerc de uitdager is van Max Verstappen. De Ferrari-rijder en de Nederlandse Red Bull-kampioen starten zaterdag (18.00 uur) vanaf de eerste startrij. Italiaanse media zijn blij met de prestaties van Leclerc, maar echt hoop op het verslaan van Verstappen hebben ze niet.

"De pole is voor Verstappen. Het is constant hetzelfde gevecht tussen Verstappen en Leclerc om die poleposition. Leclerc doet er alles aan om in het spoor van Verstappen te komen. Daardoor zien we bij de start wellicht nog een gevecht tussen de twee coureurs doordat Leclerc gebruik kan maken van de DRS na een ronde", schrijft Gazzetta dello Sport, die echter ook realistisch blijft.

"Het is heel moeilijk om Verstappen in deze vorm te verslaan, ook in de kwalificatie. Nu moet Leclerc hopen dat hij in de race de strijd aan zal kunnen gaan met Verstappen. Net zoals in 2022 toen men een geweldig duel uitvocht in Saoedi-Arabië", waar Verstappen won, voor Leclerc.

De Corriere dello Sport spreekt zijn bewondering uit voor de prestatie van de Ferrari-rijder. "Wederom een mirakel van Leclerc! Hij krijgt het weer voor elkaar om zijn bolide vooraan neer te zetten. De laatste vijf races staat hij telkens met Verstappen op de eerste startrij maar staat Verstappen met 4-1 ruim voor op Leclerc. Dat lijkt de Nederlander ook met redelijk gemak te doen", ziet de Italiaanse krant. "Toch deed Leclerc het knap als je ziet dat hij van acht tienden achterstand het gat uiteindelijk terugbracht naar drie tienden. Wat een knap staaltje werk! Hij haalt er alles uit wat er in zit. Meer kan hij niet doen ten opzichte van Verstappen."

Onrust

De Corriere della Sera kijkt niet alleen naar de prestaties van Verstappen, maar ook naar de nog altijd durende onrust bij Red Bull. "Verstappen met recordronde wederom op pole. Toch gaat het niet alleen over de pole van Max maar ook het verhaal omtrent Marko bij Red Bull. Daarmee blijft Verstappen een fenomeen maar blijft er tegelijkertijd ook veel spelen bij Red Bull."

"Voor nu is het echter onmogelijk om Verstappen te stoppen. Met alles wat erbij Red Bull gebeurt, blijft hij verder gaan waarmee hij bezig was. Leclerc leverde echter ook knap werk af door nog als tweede te eindigen en Perez te verslaan. Daarnaast moeten we ook de knappe prestatie van Bearman benoemen, want hij maakt op jonge leeftijd plots zijn debuut in de F1 bij Ferrari!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden