Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media lyrisch over Nederlands Ferrari-talent: "Voorbeeld voor miljoenen meisjes"

Opeens kent Nederland haar naam: Maya Weug. Ze werd na een lange selectieprocedure door Ferrari vastgelegd als juniorcoureur. Ook in Italië is dat niet onopgemerkt voorbijgegaan.

De FIA zocht in samenwerking met Ferrari naar hét vrouwelijke racetalent om onder te brengen in de Ferrari Academy. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de Nederlandse Maya Weug het meest wist te imponeren, waardoor ze nu een Ferrari-contract op zak heeft. In Nederland spreekt men erover, maar zeker ook in Italië.

"Maya is nu het voorbeeld geworden voor miljoenen meisjes en kinderen die dromen van een carrière in de autosport. Voor Maya is het inmiddels meer dan een droom, het is werkelijkheid geworden", zo kopt de grootste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De krant roemt de vastberadenheid die Weug tijdens de laatste week van de selectieprocedure toonde. En die vastberadenheid moet haar naar de Formule 1-helpen, want dat is haar ultieme doel, zo schrijft de krant.

"De eerste vrouw bij Ferrari! Ze is geboren in de kartsport en is nu klaar om het carrièrepad van haar idool Charles Leclerc te bewandelen. Ze moet nu al haar energie daar in steken", aldus de Corriere dello Sport, dat schrijft dat alle dames indruk wisten te maken: "Iedereen toonde onwijs veel energie en wil om te slagen, maar uiteindelijk wist Maya te winnen."

De prijs is dus opname in de Ferrari Academy en als onderdeel daarvan neemt ze komend seizoen deel aan een FIA-gecertificeerd Formule 4-kampioenschap.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez