Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media lyrisch over 'robot' Verstappen: "Voorbestemd om Koninkrijk Max te domineren"

De buitenlandse media buitelen over elkaar heen om Max Verstappen te bewieroken. Niet alleen voor zijn optreden in de Formule 1 GP van Japan, maar voor zijn hele staat van dienst.

Max Verstappen legde in de Formule 1 Grand Prix van Japan beslag op zijn tweede Formule 1 wereldtitel. De Italiaanse media zijn ongekend lyrisch over de Red Bull-coureur. Hoeveel hij ook al heeft bereikt, het is volgens hen de voorbode van meer. Véél meer. "Verstappen is een andere coureur geworden en is er helemaal klaar voor om een hele grote rol te gaan spelen in de geschiedenis van de Formule 1", zo kopt de Corriere dello Sport . "Hij is onwijs snel en heeft de rust gevonden, waardoor hij geen fouten meer maakt, dat terwijl hij nog altijd jong is en dus nog een hele toekomst voor zich heeft. Hij heeft alles in zich om een hele grote te worden. Veel zal afhangen van wat Red Bull doet, aangezien hij tot zeker 2028 vastligt." De kranten reppen nauwelijks over Ferrari, maar het gaat vooral over Verstappen en de chaos die een stempel drukte op de race. Zo ook La Gazzetta dello Sport , die krant die de F1 omdoopt tot 'Formule Max': "De tweede op rij voor de Nederlander. Hij is van een bad boy getransformeerd in een robot, in een coureur zonder zwakke punten. De regen en alle controverse eromheen gaven het moment juist nog wat extra's."

Vergelijking met de grootsten

"De omstandigheden maakten dat Verstappen er alles uit haalde en in slechts 28 ronden bouwde hij een voorsprong van 27 seconden op. Daarmee liet hij opnieuw zien hoe dominant hij is en hoe sterk zijn auto is op racepace." "Verstappen maakt geen fouten, het hele seizoen al niet, misschien op zijn actie op Norris in Singapore na. Hij pakte tevens de cadeautjes van Ferrari uit als zij wél fouten maakten. Deze Verstappen 2.0 is nog onfeilbaarder en completer dan ooit. Na die ene avond in Abu Dhabi is hij alleen maar sterker geworden." De krant roemt Verstappen tevens als regenrijder: "Het doet denken aan de tijden van Schumacher en Senna. Zijn controle in de regen is onovertroffen. Hij is een complete coureur zonder zwakke punten, een coureur die is voorbestemd om zijn tijdperk te domineren en het Koninkrijk Max is pas net ontstaan." Dikke tienen worden er door de Corriere della Sera en La Repubblica uitgedeeld aan Max Verstappen, waarbij laatstgenoemde publicatie inhaakt op de chaos na de race: "Hij is waarschijnlijk de eerste kampioen die niet wist dat hij kampioen was toen hij over de eindstreep reed."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'