Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Italiaanse media lyrisch over 'robot' Verstappen: "Voorbestemd om Koninkrijk Max te domineren"

De buitenlandse media buitelen over elkaar heen om Max Verstappen te bewieroken. Niet alleen voor zijn optreden in de Formule 1 GP van Japan, maar voor zijn hele staat van dienst.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen legde in de Formule 1 Grand Prix van Japan beslag op zijn tweede Formule 1 wereldtitel. De Italiaanse media zijn ongekend lyrisch over de Red Bull-coureur. Hoeveel hij ook al heeft bereikt, het is volgens hen de voorbode van meer. Véél meer.

"Verstappen is een andere coureur geworden en is er helemaal klaar voor om een hele grote rol te gaan spelen in de geschiedenis van de Formule 1", zo kopt de Corriere dello Sport. "Hij is onwijs snel en heeft de rust gevonden, waardoor hij geen fouten meer maakt, dat terwijl hij nog altijd jong is en dus nog een hele toekomst voor zich heeft. Hij heeft alles in zich om een hele grote te worden. Veel zal afhangen van wat Red Bull doet, aangezien hij tot zeker 2028 vastligt."

De kranten reppen nauwelijks over Ferrari, maar het gaat vooral over Verstappen en de chaos die een stempel drukte op de race. Zo ook La Gazzetta dello Sport, die krant die de F1 omdoopt tot 'Formule Max': "De tweede op rij voor de Nederlander. Hij is van een bad boy getransformeerd in een robot, in een coureur zonder zwakke punten. De regen en alle controverse eromheen gaven het moment juist nog wat extra's."

Vergelijking met de grootsten

"De omstandigheden maakten dat Verstappen er alles uit haalde en in slechts 28 ronden bouwde hij een voorsprong van 27 seconden op. Daarmee liet hij opnieuw zien hoe dominant hij is en hoe sterk zijn auto is op racepace."

"Verstappen maakt geen fouten, het hele seizoen al niet, misschien op zijn actie op Norris in Singapore na. Hij pakte tevens de cadeautjes van Ferrari uit als zij wél fouten maakten. Deze Verstappen 2.0 is nog onfeilbaarder en completer dan ooit. Na die ene avond in Abu Dhabi is hij alleen maar sterker geworden."

De krant roemt Verstappen tevens als regenrijder: "Het doet denken aan de tijden van Schumacher en Senna. Zijn controle in de regen is onovertroffen. Hij is een complete coureur zonder zwakke punten, een coureur die is voorbestemd om zijn tijdperk te domineren en het Koninkrijk Max is pas net ontstaan."

Dikke tienen worden er door de Corriere della Sera en La Repubblica uitgedeeld aan Max Verstappen, waarbij laatstgenoemde publicatie inhaakt op de chaos na de race: "Hij is waarschijnlijk de eerste kampioen die niet wist dat hij kampioen was toen hij over de eindstreep reed."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct