Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media met stomheid geslagen over 'Harakiri' Ferrari

Voor de zoveelste keer dit seizoen gaf Ferrari de Italiaanse media alle redenen om fel van leer te trekken tegen de Scuderia. En dat laten de kranten niet na, in tegendeel. Met name Sebastian Vettel krijgt het zwaar te verduren.

De grote Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport opent met 'wat een stomheid!': "Wat een ongekende chaos bij Ferrari. Het team pleegde Harakiri (zelfmoord) in Brazilië en beide coureurs zullen zich komende week moeten melden in Maranello." Hoewel de krant afgeeft op Ferrari, ziet men in dat Ferrari zich in een lastig parket bevindt met én Sebastian Vettel én Charles Leclerc aan boord: "Je kan kan alles proberen te ondervangen in regeltjes en richtlijnen, maar met twee alfamannetjes in het team zullen dit soort dingen gebeuren", zo vervolgt de krant om vervolgens de schuld volledig bij Vettel neer te leggen. "De actie van Leclerc op zijn teamgenoot was een mooie, de reactie van Vettel daarop was er een om snel te vergeten. Ferrari zag op deze manier een podiumplaats in rook opgaan en het zicht van Leclerc op P3 in het kampioenschap is behoorlijk vertroebeld." De Corriere della Sera maakt niet teveel woorden vuil aan het optreden van Ferrari door het kort samen te vatten als 'een ramp', iets waar de Corriere dello Sport zich prima in kan vinden: "Ferrari scoorde twee eigen doelpunten. Wat een nachtmerrie."

"Charles Leclerc en Sebastian Vettel vochten niet om de vierde plaats op de baan, maar om het leiderschap binnen Ferrari. Vettel wilde zijn spierballen laten zien, nadat Leclerc hem passeerde, maar daar trapte de Monegask niet in. Die zet je niet zomaar aan de kant. Hoewel de schuld bij beiden ligt, ligt hij met 51 procent misschien net iets meer bij Vettel, die sowieso nooit goed is geweest in één op één gevechten." De krant ziet dat er zich met het oog op 2020 een groot probleem aandient: "Want hoe gaat men dit soort dingen in de toekomst voorkomen?" Het is een vraag die ook La Repubblica hardop stelt: "Hoe gaat men die twee coureurs beteugelen?" "Leclerc is de jonge hond die op de deur klopt, en Vettel een nerveuze rijder die ook dit jaar weer fouten heeft gemaakt. Die nervositeit zorgt voor chaos binnen Ferrari en dat werd in Brazilië eens te meer op pijnlijke wijze duidelijk." Vooral Sebastian Vettel moet het dus flink ontgelden in de Italiaanse media, maar de kranten zijn het over nog één ding roerend met elkaar eens: Verstappen was de aller, allerbeste in Sao Paulo.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"