Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2023

Italiaanse media omarmen massaal 'Ferrari-kampioen' Sainz: "Een meesterzet"

De Italiaanse sportcouranten kleuren rood na een lang gehoopte overwinning voor Ferrari. Na een meesterzet van Carlos Sainz zijn de media in de wolken van een zege. Ook is er lof voor teamspeler Charles Leclerc én voor Max Verstappen.

Sainz Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na totale Red Bull-dominantie dit Formule 1-seizoen is Ferrari het team dat de overwinningsreeks heeft kunnen doorbreken. Carlos Sainz won de Grand Prix van Singapore na een bloedstollende slotfase en een strategisch knappe zet door zijn concurrent binnen DRS te laten. De gewaagde zet en de uiteindelijke zege voor Ferrari bleef alles behalve onopgemerkt in thuisland Italië.

De overwinning van de Scuderia betekende zelfs dat La Gazzetta dello Sport het voetbalnieuws een paar pagina's naar achteren gooide en breeduit begon met de Formule 1. "Rode furie in Singapore met een ontketende Sainz die Ferrari na 434 dagen weer laat winnen", begint de krant. "Wát een meesterwerk van de Spanjaard. Samen met een geniale strategie van Ferrari zorgen ze voor de eerste overwinning van het seizoen."

"Charles Leclerc werd opgeofferd en eindigde daardoor als vierde. Als een ware smooth operator haalde Sainz de overwinning binnen door Lando Norris binnen DRS te laten komen. Met deze overwinning komt hij in het rijtje van speciale coureurs te staan. Zeker met de manier waarop hij reed. Hij schaart zich tussen een lijst winnaars op het lastige circuit van Singapore als Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Fernando Alonso."

Vooruitblikkend op de volgende uitdaging in Japan hoopt men ook daar sterk voor de dag te komen. Het vertrouwen is er bij Gazzetta in ieder geval wel: "Al voor Singapore liet Sainz zien een constante coureur te zijn, maar in Singapore liet hij zien een kampioen te zijn. Daarnaast ook complimenten aan (teambaas) Fred Vasseur, hij viert feest nadat zijn team een zeer duidelijk gekozen strategie, waarin Leclerc zich opofferde, kon benutten. Ook blijft Max Verstappen een fenomeen, want zelfs met een onmenselijke bolide kreeg hij het voor elkaar om naar de vijfde plaats te rijden."

Extra versnelling voor Sainz in Ferrari-bolide

Corriere dello Sport is eveneens in de wolken: "Een rood feest! Na veertien maanden is het Ferrari eindelijk weer gelukt om te winnen. Geweldig teamwork van de Scuderia en dat in een seizoen waarin alleen Red Bull nog won. Sainz is een Italiaanse broer. Wat een geweldig succes voor Ferrari, dat hiermee ook het onverslaanbare record van Red Bull tot een einde brengt. Ferrari kon niet meer winnen en Red Bull kon niet meer verliezen, maar toch is dat gebeurd!"

"Leclerc moest zich opofferen, maar was dat verraad? Nee, Leclerc begreep dat het nodig was en deed dat voor het team. De zoveelste keer dat hij zijn liefde voor de Scuderia liet zien. Het was overigens zo dat Mercedes de pitstop slim aanpakte, maar het team kwam uiteindelijk net tekort voor de overwinning door een geniale ingeving van Sainz."

"De Spanjaard vroeg het team constant het verschil met Norris door te geven, zodat hij hem in de DRS-zone kon houden en een DRS-trein kon vormen, wat het voor de Mercedes-coureurs lastig maakte om in te halen. Sainz was dan ook de man van de dag. Hij voegde een extra versnelling toe aan de Ferrari-bolide. Wát een moment van helderheid om deze DRS-tactiek toe te passen op zo'n moment."

Om in die condities zo rustig te blijven, is echt heel knap en laat zien wat voor een coureur Sainz is

- Corriere della Sera

Ook het Italiaanse Corriere della Sera kan niet anders dan lovend zijn over Sainz en de zege in Singapore. "Een meesterwerk levert hem en Ferrari de overwinning op! Wat een zege van Sainz na een prachtig gevecht met Norris en de twee Mercedes-coureurs. Het was een mysterie om te zien dat Verstappen er niet bij stond. Zou dat met de nieuwe regels wat betreft de flexibele onderdelen te maken hebben?"

"Horner ontkende dat scenario al meteen, het team had simpelweg te maken met een bolide die niet te besturen was. Het was vooral ongekend wat Sainz deed in Singapore. Om in die condities zo rustig te blijven, is echt heel knap en laat zien wat voor een coureur Sainz is. Hij beschikt over een waanzinnig talent en een onwijs goede concentratie om deze keuze te maken terwijl je aan het racen bent. Het is ongelooflijk knap om de race zo goed te kunnen lezen."

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"