Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media roemen 'Mr. Red Bull': "Verstappen is onverzadigbaar"

Max Verstappen heeft wederom indruk gemaakt in binnen- en buitenland. De Italiaanse pers kijkt niet naar Ferrari, maar vooral naar de Nederlander.

Voor de dertiende keer dit Formule 1-seizoen was het Max Verstappen die na de race de hoogste trede van het podium beklom. De Red Bull-coureur is dit seizoen uiterst dominant en dat is ook de Italianen niet ontgaan. De pers uit het thuisland van Ferrari is vooral lovend over het ongelooflijke seizoen van Ferrari's grootste concurrent. Verstappen. La Gazzetta Dello Sport is lovend over de comeback van 'Mr. Red Bull' in de GP van de Verenigde Staten. "De onverzadigbare Verstappen heeft als syndroom dat hij nooit bevredigd raakt door zijn successen. Het woord tevreden staat niet in zijn vocabulaire. De overwinning in Austin was kannibaals. Na een waanzinnige comeback passeerde hij Lewis Hamilton op overtuigende wijze en dat allemaal na een slechte pitstop van Red Bull." "Het werd zijn dertiende overwinning van het seizoen en zal ook het record van overwinningen in een seizoen gaan breken met nog drie races te gaan. Er was geen betere manier om Dietrich Mateschitz te eren. Verstappen heeft duidelijk nog altijd honger na zijn behaalde wereldtitel in Japan." Ook is de Italiaanse sportkrant onder de indruk van Charles Leclerc. Hij reed een fraaie inhaalrace vanaf de twaalfde startplaats naar de derde plaats. "Hij bood spektakel in Austin. De Monegask vocht als een leeuw. Hij versloeg Sergio Perez op prachtige wijze door onwijs laat te remmen in bocht 12, maar tegen Verstappen was niks in te brengen. De beste was Verstappen en hij krijgt een 10. Perfect bij de start en perfect na de problemen tijdens zijn pitstop."

Foutloze Verstappen maakte indruk in Austin

De grotere Italiaanse kranten zijn het volledig eens met het oordeel van Gazzetta. Corriere Dello Sport is duidelijk: "Verstappen was ook de beste in Austin. Hamilton probeerde er nog voor te gaan, maar gaf zich drie ronden voor het einde gewonnen. De Nederlander laat niet eens de kruimels over voor de concurrenten en daardoor kwam er wederom geen overwinning voor Hamilton, die er juist zo hard naar op zoek is. Leclerc pakte de derde plaats, knap gedaan na die sterke comeback in de race." Repubblica schrijft: "Verstappen is de cowboy in Austin en Red Bull de kampioen in de naam van de oprichter. De Nederlander moest er nog voor vechten, aangezien zijn team een fout maakte bij de pitstop, maar Verstappen maakte wederom geen fouten. Daardoor versloeg Red Bull Mercedes, dat al sinds 2014 elk jaar de constructeurstitel won."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden