Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media roepen Ferrari met klem op: "Doe dat nou niet wéér"

Wat de Italiaanse media betreft smeedt Ferrari een plan waarmee ze met twee coureurs de pijlen op Max Verstappen richten in plaats van op elkaar. Ze zien Verstappen nu namelijk als de 'lachende derde'.

Max Verstappen won relatief eenvoudig de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk, te meer omdat de Ferrari-coureurs de kaas bij elkaar van het brood wilden eten. De Italiaanse media zien het met lede ogen. La Gazetta dello Sport roept Ferrari op om met een plan te komen: "Want nu is Verstappen de lachende derde, terwijl Charles Leclerc en Carlos Sainz met hun onderlinge duels risico's nemen." De krant hoopt op zondag vooral geen herhaling van zetten te zien: "Dat gevecht van de zaterdag is alles wat je niet wilde hebben. Het zou beter zijn als ze samenwerken om Verstappen te verslaan. Fans genoten vast van dat gevecht, maar voor de strijd in het kampioenschap komt het niet goed uit." Overigens is de krant realistisch genoeg om te stellen dat het gevecht uiteindelijk niks veranderd heeft aan de uitslag: "Wel zien we dat Sainz steeds meer in zijn eigen kansen gaat geloven. Het doet denken aan 2019 toen Sebastian Vettel en Leclerc met elkaar streden, toen echter om een stuk minder dan de titel." Kan Ferrari op zondag wél winnen? "Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Super Max is heel snel, maar Leclerc en Sainz kunnen het hem moeilijk maken als ze geen tactische zelfmoord plegen zoals men dat ook al deed in Monaco en op Silverstone."

Het Ferrari-glas is halvol

Ook de Corriere dello Sport ziet Ferrari 'tijd verspillen': "Het was een fantastisch gevecht, spectaculair zelfs, maar ook een gevecht dat een bedankje van Verstappen opleverde - hij profiteerde immers en ging ervandoor." De kansen volgens deze krant? "Het glas is halfvol. Maar racet nu op een manier die hen de titel kan doen verliezen, dat terwijl Red Bull en Verstappen veel meer met een vast omlijnd idee rijden." De Corriere della Sera laat een vermanend vingertje richting Ferrari achterwege: "Verstappen profiteerde van de het gevecht tussen de Ferrari-coureurs en zal de race op zondag van poleposition aanvangen. Ferrari gaf zijn coureurs nog geen teamorders mee, wat zorgde voor een prachtige strijd in de mini-GP van Oostenrijk."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'