Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore

Op de maandagochtend na de Grand Prix van Singapore staan de Italiaanse kranten weer vol over de actie van het afgelopen raceweekend. De 'grote drie' zagen Verstappen overwinnen, ondanks de pure dominantie van Norris en McLaren. Ook is er aandacht voor de strijd van Verstappen langs de baan.

XPB 1308343 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull keken niet bepaald uit naar de Grand Prix van Singapore. Het circuit in Zuidoost-Azië werd vooraf bestempeld als het slechtste circuit voor het team uit Milton Keynes, maar dat viel uiteindelijk mee. Verstappen pakte de tweede plaats, maar keek wel tegen een grote achterstand aan op de uiteindelijke winnaar Lando Norris. Toch wordt de regerend wereldkampioen in Italië tot winnaar uitgeroepen, omdat de leiding in het wereldkampioenschap, opnieuw, geen grote klap te verwerken kreeg.

De grootste sportkrant van Italië, La Gazzetta dello Sport, zag een dominante Norris, maar ook een Verstappen die stand wist te houden: "Het was de nacht van Norris, met totale dominantie van de Brit. Bij Verstappen ontstaat er rook rondom zijn titelprolongatie. Wat een voorsprong had Norris, terwijl hij tegelijkertijd nog bijna zijn bolide in de muur reed. Verstappen hield met de tweede plaats echter stand. Er leek een enorme last van de schouders te zijn gevallen bij Norris toen hij bij de start goed weg kwam en de leiding behield. Het was een magische nacht voor Norris, in de warme oven van Singapore. Door een perfecte start kwam zijn overwinning nooit meer in gevaar. Toch liep niet alles perfect, want tot tweemaal toe raakte Norris de muur. Dat waren gevaarlijke momenten. Gelukkig liep het voor hem niet mis."

"Voor Verstappen was er weinig aan te doen in Singapore, hij kan tevreden terug kijken op een moeizaam weekend voor Red Bull. Het kampioenschap ligt echter altijd nog helemaal open. McLaren staat er in de strijd om het constructeurskampioenschap nog beter voor en dat komt vooral omdat Red Bull alleen kan leunen op Verstappen. Ook in Singapore stelde Perez teleur. De 52 punten die Verstappen voor staat op Norris kunnen echter ook als sneeuw voor de zon verdwijnen in dit kampioenschap. De laatste 8 races moest Verstappen verdedigend rijden en dat heeft hij fenomenaal gedaan. Nu zal Red Bull echter met een stap moeten komen, zodat Verstappen weer mee kan gaan vechten, wat nodig zal zijn ook omdat Piastri het goed doet. De tweede plaats van Verstappen in Singapore was overigens als een overwinning," zo vervolgt de roze krant over de titelkansen van Verstappen en Red Bull.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Ook bij Corriere dello Sport zien ze Verstappen als een winnaar, ondanks zijn tweede plaats: "Norris en Verstappen winnen in Singapore. Al was het McLaren dat doet herinneren aan het sterke Red Bull, Ferrari en Mercedes uit het verleden. Men zet een nieuwe stap richting het constructeurskampioenschap. Wanneer men domineert zoals gisteren lijkt men op Vettel en Verstappen bij Red Bull, Hamilton met Mercedes of Schumacher met Ferrari. Eindelijk was Norris vrij na een goede start waarbij hij zijn positie behield. Eigenlijk wonnen alle drie de coureurs die op het podium stonden op hun eigen manier, terwijl ook Ferrari dat deed na een dramatisch verlopen zaterdag."

Toch zijn de Italianen ook enorm onder de indruk van de snelheid van McLaren: "Mclaren is precies zoals Stella het zei tegen Brown onder het podium, Wow. Men was een seconde sneller per ronde dan Verstappen! Misschien op de harde band wat minder, maar alsnog, men was van een ander niveau. Nooit kwam Norris in de problemen. Verstappen probeerde hem ook niet te volgen, hij wist al direct dat hij Lando moest laten gaan. Daarmee maakt Norris het gat naar Verstappen in het coureurskampioenschap kleiner, maar tegelijkertijd stijgt het gemiddelde nummer dat Norris nu per race moet goed gaan maken. Na Singapore zijn dat 8,7 punten per race, terwijl dat er na Monza 7,8 waren."

"Daarom won dus ook Verstappen in Singapore, hij zou een race moeten uitvallen om de titel te verliezen, maar hij blijft gewoon scoren. Daarnaast heeft Red Bull wat gevonden dit weekend in Singapore en dat geeft te denken voor de komende races. Er is namelijk tijd voor het team om nu wat te verbeteren aan de bolide, doordat de volgende race pas op 20 oktober is. Ferrari haalde het maximale er nog uit op de zondag, maar met een goede kwalificatie had er meer in gezeten. Men reed hetzelfde tempo als de McLarens. Overigens was Piastri de coureur van de dag, hij maakte namelijk geen fouten en pakte weer een podium. Dat deed hij met prachtige inhaalmanoeuvres. Hij vertrekt frisjes uit het warme Singapore", zo sluit de Italiaanse krant af.

Bij de Corriere della Sera is er ook aandacht voor de strijd van Verstappen in de perszaal: "Norris pakt de overwinning, ondanks twee spannende momenten voor Verstappen. Toch blijft het nu hangen dat hij nog altijd niet heeft weten te winnen in Singapore. Verstappen scheen overigens niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten, door zijn protest in de persconferentie na de kwalificatie. De winnaar van de dag was natuurlijk wel gewoon Norris, die van begin tot eind totaal domineerde. Om de titel van Verstappen af te pakken, zal hij echter nog een schep er bovenop moeten doen."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore