Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media smullen al: 'Eindelijk een duel tussen Koning Leclerc en Verstappen'

Charles Leclerc krijgt de complimenten in de Italiaanse media na het sterke optreden van de Ferrari-coureur tijdens de kwalificatie van Bahrein, maar men is in Italië vooral benieuwd naar waar Ferrari staat ten opzichte van wereldkampioen Max Verstappen.

Alleen in de Corriere dello Sport ziet we als vanouds een spectaculaire kop terug op de zondag na de kwalificatie van Bahrein. 'RECLERC', staat er in hoofdletters geschreven op de voorpagina van de beroemde Italiaanse sportkrant, ofwel in Nederlandse woorden omschreven: 'Koning Leclerc'. 'Charles verbrandt iedereen en mag vanaf pole vertrekken', geeft de Corriere vervolg aan de sterke titel. 'Er is een duel tussen Leclerc en Max Verstappen opkomst in de Formule 1, die conclusie mag nu getrokken worden, want het is deze keer geen droom na een goed optreden tijdens de vrije trainingen op vrijdag.' Daarmee refereert men aan de mindere jaren van Ferrari de afgelopen jaren, waarin men alleen op de vrijdag af en toe een goede indruk achterliet. Ditmaal staat Ferrari er daadwerkelijk sterk voor en dat geeft de Italianen hoop. 'Het is niet alleen Leclerc die vooraan staat, maar ook Carlos Sainz deed het uitstekend op de zaterdag in Bahrein. De Spanjaard rijdt constant hetzelfde tempo als Leclerc. Even leek het er zelfs op dat Sainz sneller zou zijn dan Leclerc tijdens de kwalificatie, maar uiteindelijk was het Charles die met een geweldige ronde de poleposition veroverde', aldus de Corriere.

Forza Rossa

'Hup rood', schrijft de Gazzetta dello Sport op zondagochtend. 'We zagen op zaterdag een poleposition van de Prins en ook Sainz staat maar nipt achter Verstappen. Het scheelde daarom niet veel of Ferrari zou zelfs de volledige eerste startrij hebben bezet tijdens de eerste Grand Prix in het nieuwe tijdperk van de Formule 1. Dat zou natuurlijk sensationeel zijn geweest, gezien het optreden van de Scuderia in de afgelopen jaren. De nieuwe regels hebben Ferrari een unieke kans gegeven om terug te keren aan de top en die kans heeft Ferrari gepakt.' 'Tijdens de wintertestdagen liet Ferrari namelijk al een sterke indruk achter en tijdens de kwalificatie in Bahrein zagen we de bevestiging van het optimisme waarmee Mattia Binotto rondliep. Daar tegenover staat de incompetente bolide van Lewis Hamilton. De Mercedes-bolide is nog instabiel en Mercedes zal hard moeten werken om die problemen op te lossen. Daardoor mogen we ons nu opmaken voor een duel tussen Leclerc en Verstappen.' 'Twijfel is er nooit geweest over Charles, die eindelijk weer een goede wagen in handen heeft. Hij en Max zullen eindelijk weer met elkaar het gevecht aan kunnen gaan, zoals we ze ook in 2019 zagen strijden op de Red Bull Ring in Oostenrijk', blikt de Gazzetta via de nostalgische race in Oostenrijk vooruit naar de race op zondag in Bahrein.

Fabelachtig Ferrari

Bij Sky Italia heeft men ook hoop op een overwinning van de Scuderia: 'Een fabelachtig Ferrari', luidt de titel van de Italiaanse sportzender. 'Ferrari maakt veel indruk tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein. We gaan een nieuw tijdperk in en zien meteen een Ferrari vanaf pole vertrekken! Leclerc hield Verstappen nipt achter zich, maar met ook een sterk optreden van Sainz die vanaf plek drie zal vertrekken, heeft Ferrari alles in handen om er een geweldig begin van het nieuwe tijdperk van te maken.' 'Eindelijk kan Ferrari de moeizame jaren achter zich laten en dat op een moment dat Mercedes het juist moeilijk heeft gekregen. Hamilton zien we namelijk terug op plek vijf, terwijl teamgenoot George Russell nog veel verder naar achteren op de grid staat. De Brit kwalificeerde zich slechts als negende!'

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht