Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media staan perplex van Verstappen: "Dit hebben we nog nooit gezien"

In Italië blijft men zich verbazen over Max Verstappen. Ook na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten schrijft men lovende woorden over de Nederlander.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Italië had men weinig goede woorden over voor het eigen Ferrari. De onverbiddelijke sportkranten zagen met lede ogen toe hoe Charles Leclerc in de Verenigde Staten van pole terugzakte naar P6, mede door een waardeloze strategie. Een debacle, zo schrijft de Gazzetta dello Sport.

"Verstappen weet nu ook wat lijden is", kopt de roze sportkrant. "Bij Ferrari dacht men een kans te hebben en dus probeerde Leclerc een eenstopper. Helaas ging het mis en eindigde hij op P6, voordat hij gediskwalificeerd werd. Een debacle, wetende dat je van pole bent vertrokken."

Tegelijkertijd was men diep onder de indruk van Verstappen, die van P6 juist oprukte naar P1. "Het was Verstappen die het omgekeerde deed en zoals altijd weer won. Knap, zeker als je ziet hoe vaak de winnaars hier van pole starten. Het is nogmaals het bewijs dat we naar iets bijzonders aan het kijken zijn. Iedere coureur wil altijd winnen, maar Max doet nog iets meer, iets wat we nog nooit hebben gezien. Hij heeft een onverzadigbare honger. Dat hoorde je ook terug in de race toen het over de remmen ging."

Kwam de Nederlander misschien goed weg? Dat denkt men bij de Gazzetta wel. "Hamilton liet op zondag overigens zien dat hij met de juiste bolide nog altijd een grote coureur is en hij had meer verdiend dan de tweede plek."

Verstappen leed

"Verstappen is echt onverslaanbaar", zo kopt de andere grote sportkrant, Corrierre dello Sport. "Ondanks dat hij dit weekend leed, pakte hij toch de zege. De vraag is niet of, maar hoe lang Verstappen de tijd nodig heeft om de leiding te pakken als hij niet vanaf pole vertrekt. Ditmaal waren het 28 ronden."

"De Red Bull was niet zo dominant en dus moest hij Hamilton achter zich proberen te houden. De Brit reed een mooie race en ging ook Norris mooi voorbij. Zo pakte hij de tweede plek en met de juiste strategie had er misschien meer ingezeten."

Tot slot slaakt ook de Corriere della Sera een diepe zucht vanwege het resultaat van Ferrari. "Een 5 voor een zwak Ferrari en een 50 voor Verstappen! Uiteindelijk is het altijd Max die wint. Hamilton werd voor zijn diskwalificatie ook al gestraft door Mercedes, met een verkeerde strategie. De strategie van Ferrari was echter ook een verliezende."

"Verstappen had ook moeilijkheden, maar ook vanaf P6 reed hij weer naar de zege. Na 26 lentes staat hij bijna op het aantal overwinningen van Prost en Vettel. Hamilton had hem wel kunnen verslaan als het team de juiste strategie zou hebben gekozen. Dat deed het team niet en dus kon Hamilton de strijd niet aangaan."

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"