Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media veren op: "Strijd met Verstappen mogelijk voor Ferrari"

De Italiaanse media tonen zich zoals altijd onder de indruk van Max Verstappen, maar ook het geliefde Ferrari kan rekenen op een pluim. Ze achten de Scuderia op de zondagmiddag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland helemaal niet kansloos.

Verstappen Leclerc Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Wat een poleposition-thriller!", kopt de Gazzetta dello Sport op zondagochtend. "Max Verstapen pakt de poleposition, maar Ferrari is er klaar voor om de strijd aan te gaan. De Ferrari's staan er dicht achter en daarmee lijkt een strijd mogelijk, ook al is het moeilijk om in te halen op Circuit Zandvoort."

"De run naar de eerste bocht is kort en doorgaans krijgt Red Bull de banden wat sneller op temperatuur, maar zes zagen nadat Ferrari het erg lastig had op Spa-Francorchamps staan ze er onwijs dichtbij. Alsof ze weer over de auto beschikken van het begin van het seizoen."

"Ondertussen lijkt het tevens of zowel Red Bull als Max Verstappen iets extra's hebben gevonden over één snelle ronde. Het is aan Charles Leclerc en Carlos Sainz om met de strategie iets te forceren om in ieder geval de race te winnen, want het kampioenschap is al vervlogen."

"Max vliegt, maar ook Leclerc was super. Ferrari zit er deze week dichter op", zo deelt de Corriere dello Sport het sentiment van de Gazzetta. "Het verschil was minimaal, waarbij Ferrari het vooral verliest in de tweede sector."

"De baas van dit jaar heet echter Verstappen en die status deed hij ook op Zandvoort eer aan, maar Ferrari liet zien er na Spa weer te staan. Daardoor kon Leclerc weer spreken over hoop, ook al lijkt Red Bull in de details in het voordeel te zijn."

"Leclerc zal nu samen met Sainz en Ferrari strategisch iets moeten verzinnen. Die ruimte is er, omdat Sergio Perez een fout maakte een daardoor pas als vijfde zal starten."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken