Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Mexico 2022

Italiaanse media vergelijken Verstappen met mythisch figuur: "Als koning Midas!"

Na de Formule 1 Grand Prix van Mexico buitelen de Italiaanse kranten weer over elkaar heen om Max Verstappen te roemen. Deze keer staat zijn veerkrachtigheid in het bijzonder in de spotlights.

"Max Verstappen kon geen beter moment uitkiezen om wederom te winnen, zo na de moeizame tijd voor Red Bull in verband met hele budgetcapkwestie. Op dit moment verandert alles wat Verstappen aanraakt in goud, alsof hij koning Midas zelf is", zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

"Hij pakt veertien overwinningen in één seizoen. Er is niemand zoals Verstappen! Hij domineerde de race en passeerde zo Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Hij reed niet voor niets met een gouden helm rond."

Lof was er ook voor Lewis Hamilton die 'vocht als een leeuw', terwijl men met lede ogen toezag hoe Ferrari ruim achter Mercedes over de streep kwam: "De Scuderia keert huiswaarts met een flink pak huiswerk onder de arm."

La Repubblica heeft woorden klaar voor Verstappen die erg sterk lijken op die van de eerstgenoemde krant: "Zoals de Nederlander is er geen andere coureur in de historie van de Formule 1. Ondanks alles wat speelde met de budgetcap was het toch hij weer die er vandoor ging met de overwinning. Mexico en Verstappen..."

Sky Sports Italia houdt het om vrij duidelijke redenen vrij kort: "Verstappen ook in Mexico onverslaanbaar."

De Corriere dello Sport bestempelt Verstappen kort en bondig als een fenomeen: "Hij weet niet meer wat verliezen is. Of het nu op hoogte is in Mexico, aan zee in Zandvoort, op een snel of juist op een langzaam circuit, op een droge of juist een natte baan, hij slaagt er maar niet in te verliezen."

Wel ziet de krant Verstappen af en toe nog wat klagen: "Over het verkeer of over de balans van de auto, precies zoals Hamilton dat in de afgelopen jaren ook deed."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"