Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media vergelijken Verstappen met mythisch figuur: "Als koning Midas!"

Na de Formule 1 Grand Prix van Mexico buitelen de Italiaanse kranten weer over elkaar heen om Max Verstappen te roemen. Deze keer staat zijn veerkrachtigheid in het bijzonder in de spotlights.

"Max Verstappen kon geen beter moment uitkiezen om wederom te winnen, zo na de moeizame tijd voor Red Bull in verband met hele budgetcapkwestie. Op dit moment verandert alles wat Verstappen aanraakt in goud, alsof hij koning Midas zelf is", zo schrijft La Gazzetta dello Sport . "Hij pakt veertien overwinningen in één seizoen. Er is niemand zoals Verstappen! Hij domineerde de race en passeerde zo Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Hij reed niet voor niets met een gouden helm rond." Lof was er ook voor Lewis Hamilton die 'vocht als een leeuw', terwijl men met lede ogen toezag hoe Ferrari ruim achter Mercedes over de streep kwam: "De Scuderia keert huiswaarts met een flink pak huiswerk onder de arm."

La Repubblica heeft woorden klaar voor Verstappen die erg sterk lijken op die van de eerstgenoemde krant: "Zoals de Nederlander is er geen andere coureur in de historie van de Formule 1. Ondanks alles wat speelde met de budgetcap was het toch hij weer die er vandoor ging met de overwinning. Mexico en Verstappen..." Sky Sports Italia houdt het om vrij duidelijke redenen vrij kort: "Verstappen ook in Mexico onverslaanbaar." De Corriere dello Sport bestempelt Verstappen kort en bondig als een fenomeen: "Hij weet niet meer wat verliezen is. Of het nu op hoogte is in Mexico, aan zee in Zandvoort, op een snel of juist op een langzaam circuit, op een droge of juist een natte baan, hij slaagt er maar niet in te verliezen." Wel ziet de krant Verstappen af en toe nog wat klagen: "Over het verkeer of over de balans van de auto, precies zoals Hamilton dat in de afgelopen jaren ook deed."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst