Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2023

Italiaanse media verleggen focus van lofzang naar oude bekende

Het is lang geleden dat de Italiaanse media zoveel inkt aan Lewis Hamilton wijdden. Ze lijken het maar wat mooi te vinden dat de oude 'koning' teruggekeerd is aan de top.

XPB 1224523 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Lewis Hamilton wist Max Verstappen en zijn onverslaanbare Red Bull toch te overtreffen", zo kopt La Gazzetta dello Sport op zondagochtend. "De Mercedes was als een bom in de kwalificatie en Hamilton gaf alles, waardoor ze voor het eerst sinds 2021 weer samen op de eerste startrij staan."

Hamilton vestigde een nieuw record door voor de negende keer op één en hetzelfde circuit de pole te pakken, iets dat nog nooit iemand is gelukt. Als hij op zondag wint doet hij met negen zeges hetzelfde met het recordaantal overwinningen."

De Corriere dello Sport ondertussen vergelijkt Hamilton met boksicoon Muhammad Ali: "Hij is als een vlinder die kan slaan als een bokser. Hij is de Muhammad Ali van het racen, hardnekkig als altijd. Het is duidelijk dat hij nooit is weggeweest en nog altijd een groot kampioen is", vervolgt de publicatie, die het niet ontging dat Verstappen met een grimmig gezicht in de rondte liep.

"Dat was omdat hij de pole op het nippertje misliep. Maar het was vooral het briljante optreden van Hamilton wat het verschil maakte en niet zozeer de bolide, want teamgenoot George Russell kwam niet verder dan P18. Het geeft de pole enkel meer glans."

Koning Lewis

"Koning Lewis is teruggekeerd", zo kopt tot slot de Corriere della Sera, de krant die Ferrari opnieuw kopje onder zag gaan.

"Heel even leek Hamilton te zijn vergeten hoe je zo'n magische ronde rijdt, maar zo kennen we hem weer", vervolgt de krant om vervolgens met een reële kijk op zaken vooruit te blikken op de race. "Hij pakte die pole met een auto die minder is dan de Red Bull, daarom wordt het niet makkelijk Verstappen achter zich te houden."

De laatste woorden gaan over Sergio Perez en daarmee ook over Daniel Ricciardo: "Perez stelde wederom teleur, waardoor Ricciardo met zijn goede optreden bij AlphaTauri een schaduw werpt over de Mexicaan."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten