Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Italiaanse media: "Verward Red Bull scoort eigen doelpunt, Verstappen woedend"

De Italiaanse media gaan er op zondagmiddag eens goed voor zitten. Want terwijl Red Bull blunderde, hetgeen de kranten kleurrijk verwoorden, zie ze voor Ferrari de grootste kans sinds tijden.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore ging op zaterdag naar Charles Leclerc, terwijl Max Verstappen in een bloedsnelle ronde, goed genoeg voor de poleposition, naar binnen werd geroepen. Was hij doorgereden, dan had hij onvoldoende brandstof overgehouden om het verplichte brandstofmonster te kunnen overhandigen en had hij achteraan moeten starten.

"We zagen in Singapore een Red Bull vol angst en fouten", zo kopt La Gazzetta dello Sport, terwijl ze de poleposition van Leclerc ondanks het scenario 'magisch' noemen. "Verstappen was woedend, Red Bull verward en Charles fenomenaal", zo tracht men alles samen te vatten.

"Ferrari krijgt een fantastische kans op de zege, misschien wel de grootste in de resterende races. Verstappen was weliswaar bloedsnel, maar Red Bull scoorde een eigen doelpunt. Het is echter de eerste keer dit jaar dat Red Bull een dergelijke fout maakt, wellicht is men nerveus over de geruchten met betrekking tot het overschrijden van de budgetlimiet."

Kranten rekenen op comeback Verstappen

Helemaal buiten Verstappen wil de grootste sportkrant van Italië nog niet rekenen: "We hebben op de Hungaroring gezien dat hij altijd in staat is om weer naar voren te komen."

De Corriere dello Sport merkt ook op dat het niet het weekend is van Red Bull een spreekt over 'de wet van Murphy': "Eerst waren er die geruchten en plots maakt het team een grove fout in de kwalificatie. Verstappen werd gedwongen zijn poleposition op te geven, wat Leclerc een mooi cadeau gaf."

"Verstappen kan nog altijd wereldkampioen worden, maar het lijkt toch niet zijn dag te gaan worden en zo zat het bij Leclerc simpelweg wat meer mee."

Tuttosport voert verbaal de druk op Ferrari nog wat op na de kwalificatie die ze typeren als een 'spektakelstuk': "Als het vandaag niet lukt voor Ferrari, wanneer dan nog wel? Dit is immers het circuit dat Ferrari op papier het beste ligt van de laatste races. Mocht Ferrari echter een desastreuze zondag kennen, dan kan Verstappen vandaag alsnog de titel veroveren."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"