Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media vol bewondering: "Elf wereldtitels? Maak daar maar twaalf van"

De Italiaanse media zijn met betrekking tot Ferrari licht optimistisch gestemd over de toekomst van de Scuderia na een 'degelijke' race. Ondertussen genieten ze ook van het podium, waar niet minder dan twaalf wereldtitels op stonden.

"Verstappen komt op gelijke hoogte met Ayrton Senna", zo kopt de Corriere della Sera : "De manier waarop Ferrari toch weer wat naar voren kwam, biedt hoop, maar alsnog is er meer nodig voor een podiumplaats." Dat podium werd bezet door Max Verstappen, Fernando Alonso en Lewis Hamilton: "We zagen elf wereldtitels op het podium terug. Of weet je wat, maak daar maar twaalf van, want de volgende titel voor Verstappen is slechts nog een formaliteit." De lofzang op Verstappen gaat verder: "Gerhard Berger vergeleek hem zeven jaar geleden al met Senna, maar met de manier waarop hij domineert, heeft hij meer weg van Michael Schumacher. Ook hij droeg het hele gewicht van het team op zijn schouders", aldus de publicatie, die daarmee de kritiek op Sergio Perez inluidt. "Perez liet zich overschaduwen en kwam niet in de buurt van de Ferrari's." La Gazzetta dello Sport mist Perez eveneens van voren: "Hij is degene die in de andere Red Bull het kampioenschap in leven moet houden."

"Misschien dat ze daadwerkelijk alle races kunnen winnen"

De publicatie weet echter ook wel dat er geen kruid gewassen is tegen Verstappen: "Opnieuw gaf hij een show weg en die titel heeft hij alvast voor zichzelf gereserveerd. Ondertussen liet Ferrari de beste race van het seizoen zien met een goede racepace en het bandenmanagement dat ze redelijk onder controle leken te hebben." "Voor champagne is het nog te vroeg en met P4 en P5 valt er nog niks te vieren, maar het is een teken van vitaliteit dat niet genegeerd mag worden", zo schrijft de Corriere dello Sport . "In deze moeilijk fase van de wederopstanding valt Ferrari te prijzen om het feit dat ze voor een afwijkende strategie gingen." "Maar aan het einde van de rit wint, ongeacht de omstandigheden, altijd maar één coureur en dat is Max Verstappen. Het is misschien zoals George Russell al eens zei: 'Dit jaar kan Red Bull alle races winnen'."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje