Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media voorspellen zege voor Verstappen: "Lijkt een versnelling over te hebben"

De Italiaanse media kan al lang niet meer om Max Verstappen en Red Bull heen. Hoewel Ferrari op pole staat, zijn alle ogen op de Nederlander gericht. Een overwinning voor de Scuderia zien ze niet zo snel gebeuren.

Carlos Sainz zal de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf poleposition starten, maar naast de Ferrari-rijder staat Max Verstappen. Met het wereldkampioenschap al op zak is het doel in Austin het veroveren van de constructeurstitel. En natuurlijk de overwinning. De Italiaanse media zijn logischerwijs blij met een Ferrari-bolide op pole, maar verwachten 'gewoon' een racewinst voor Verstappen. Corriere Della Sera roemt Sainz: "Hij heeft pole veroverd met een fantastische ronde. Charles Leclerc zat er vlak achter, maar ziet zijn positie in rook opgaan omdat hij een penalty moet incasseren. Net voor de kwalificatie werd duidelijk dat Dietrich Mateschitz (Red Bull-oprichter, red.) was overleden, waardoor ook Verstappen aangaf dat het een trieste dag was." "Op zondag kan Red Bull de constructeurstitel winnen en dat lijkt men ook te gaan doen, doordat Versatppen nog een versnelling over lijkt te hebben in de race."

"Laten we hopen op een echte rodeoshow vandaag"

"Twee Ferrari's als een rodeo in Austin", schrijft La Repubblica . "De Ferrari's pakten namelijk een en twee in de kwalificatie, maar door een motorwissel zien we Leclerc niet vooraan terug. Het is de eerste keer dat we een Ferrari terug zien op pole op dit circuit sinds de start van de races hier in 2012. Op de tweede plaats zien we Verstappen terug, de favoriet op zondag om de race te winnen. De Nederlander was emotioneel door het verlies van Mateschitz, wat net voor de kwalificatie bekend werd voor hem." "Red Bull lijkt wel in Austin de constructeurstitel te gaan winnen omdat Red Bull over de sterkste race pace beschikt. Dat gaf ook Sainz direct na afloop van de kwalificatie aan. Laten we hopen op een echte rodeoshow vandaag." La Stampa verwacht nog wel wat tegengas van Ferrari. "Ze vliegen in Austin! De kwalificatie stond echter in het teken van Mateschitz' overlijden. Verstappen hoopt de Oostenrijker trots te maken in de race en lijkt ook over de beste race pace te beschikken. De Ferrari F1-75 verkeert echter in een goede vorm." "Zonder straf van Leclerc was het prachtig geweest om een eerste Ferrari-startrij te hebben gezien. Ook was het alweer de twaalfde pole van het seizoen voor Ferrari, een evenaring van Michael Schumacher en Rubens Barrichello in 2004."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs