Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Italiaanse media voorzien Newey-oorlog tussen drie teams

Ook in Italië is het nieuws doorgekomen dat Red Bull-topontwerper Adrian Newey waarschijnlijk aan het einde van het jaar vertrekt bij de Oostenrijkse renstal. De Italiaanse media gaan in op die opmerkelijke move en bespreken de nieuwe bestemming van de Brit.

Newey Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hangt al een paar dagen in de lucht en het lijkt er sterk op dat Adrian Newey aan het einde van het seizoen vertrekt bij Red Bull Racing. Zo verliest de Oostenrijkse renstal een van de belangrijkste krachten achter de grote successen van het Formule 1-team. De Italiaanse media hebben daar ook lucht van gekregen.

Corriere dello Sport gaat in op het feit dat Newey voor een vertrek staat bij Red Bull Racing. "Waar rook is, is vuur. Red Bull laat weten niet op de hoogte te zijn van de eventuele vertrekwens van Newey en dat Newey ook een contract heeft tot en met 2025. Maar had Hamilton dat contract ook niet op zak voordat hij toch naar Ferrari vertrok? Akkoorden kunnen verbroken worden, als er maar betaald wordt. En van de clausules in al die contracten weet niemand. Denk maar aan de clausule die er plots is voor Max Verstappen om Red Bull te vertalen wanneer Helmut Marko daar zou vertrekken. Ofwel, er zijn dus mogelijkheden op het moment."

De krant vervolgt: "Het zou dus kunnen zijn dat Newey al aan het einde van dit seizoen vertrekt, dan een gardening leave-periode in gaat en vervolgens in 2026 voor een ander team werkt. Aston Martin lijkt op dit moment de beste papieren in handen te hebben, maar laten we Mercedes en Ferrari nog niet uitsluiten wat betreft het binnenhalen van Newey."

Strijd

Gazzetta dello Sport ziet een andere mogelijke bestemming voor de topontwerper. "Super consulent naar Ferrari, maar er is 100 miljoen nodig voor zijn komst. De slag op de transfermarkt is echter mogelijk! Hij zou bij Ferrari terecht kunnen komen en met Hamilton samen kunnen gaan werken, iets wat hij altijd al heeft gewenst. Er is nu een strijd om het dreamteam te maken, om de successen van de zero's te herhalen bij Ferrari."

"Nu moet men zich gaan melden om in het hoofd van Newey te komen. Ferrari zou een droom kunnen zijn voor Newey. Het zou hetzelfde effect kunnen geven, zoals de komst van Hamilton dit seizoen. Het zou de laatste reis zijn van een geweldige carrière die Newey heeft gehad. Voor nu is het natuurlijk nog een droom, maar er lijkt een mogelijkheid te zijn."

De krant weet dat er meer teams azen op de diensten van Newey. "Voor nu is het duidelijk dat Aston Martin samen met Aramco al heeft geprobeerd om Newey binnen te halen, voor 100 miljoen verspreid over vier jaar. Dat zou Newey echter hebben afgewezen en dus lijken alleen Ferrari en Mercedes nog kans te maken op de komst van Newey. Gezien de strijd die Wolff heeft met Horner en het feit dat Mercedes een technicus hard nodig heeft, zal ook Mercedes er alles aan doen om hem binnen te halen."

"Mercedes heeft de fabriek in Groot-Brittannië liggen wat een voordeel lijkt te zijn, maar misschien kan Ferrari de strijd toch winnen wanneer men een rol als consulent creëert voor Newey waarbij hij niet naar iedere race hoeft te komen."

Geen verhuizing

"Waar gaat Newey naar toe?", zo vraagt Corriere della Sera zich af. "Ferrari heeft een plan, maar er zijn andere opties voor Newey. De paddock maakt zich gereed voor een oorlog voor de komst van het belangrijkste brein in de Formule 1. Ferrari probeerde in het verleden al om Newey binnen te halen, maar ook nu ligt er weer een plan klaar om hem te proberen te overtuigen. Niet alleen zal de komst van Hamilton helpen bij het maken van een aanbieding voor Newey, maar Ferrari kan buiten een groot geldbedrag ook op het gebied van supercars een mooi aanbod doen aan Newey."

"De grootste troefkaart zou echter een aanbieding zijn waarbij hij als een groot consulent wordt binnengehaald en daardoor niet hoeft te verhuizen naar Italië. Ook Toto Wolff zal met Mercedes er alles aan gaan doen om Newey binnen te halen. Men blijft daar hopen op de komst van Verstappen en zal tegelijkertijd er alles aan doen om Newey binnen te halen. Ook mag Aston Martin nog altijd niet worden uitgesloten!"

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez