Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Italiaanse media voorzien zware opgave voor Ferrari en Charles 'Michael Schumacher' Leclerc

Na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan spelen er twee emoties bij de Italiaanse media. Pure euforie om wat de 'magische' Charles Leclerc heeft gedaan, maar ook terughoudendheid, want die race kan toch evengoed een ander verhaal worden.

Leclerc Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

"Charles Leclerc is wederom magisch", zo kopt de Gazzetta dello Sport. "Hij is de koning van de polepositions, mag met recht Mr. Poleposition genoemd worden. Nu echter heeft Ferrari nog een perfecte race nodig."

Die perfecte race is nodig, want de krant is ook vol lof over Red Bull, Max Verstappen én Sergio Perez. "Red Bull leert sneller dan ooit en Perez verkeert in bloedvorm. Hij heeft er schik in om Zijne Majesteit Max Verstappen op de zaterdagen te verslaan. Maar Verstappen heeft in de race genoeg tijd om dingen recht te zetten. Het zal een interessante race worden, waarin zowel de Red Bull- als de Ferrari-coureur er goed op staan."

De krant sluit ermee af te zeggen dat Leclerc echt niet nog meer punten mag verspelen. De Corriere dello Sport echter vreest dat het een lastig verhaal wordt om de Red Bulls achter de Ferrari's te houden.

Doet Leclerc oude Schumacher-tijden herleven?

"Met het lange rechte stuk dat meer wegheeft van een start-en landingsbaan van een vliegveld wordt het voor Leclerc niet makkelijk om de Red Bulls achter zich te houden. Daar lijkt Red Bull gewoon het snellere team te zijn, maar in Bakoe weet je het maar nooit, er kan hier veel gebeuren."

De krant gaat overigens niet voor bij aan het geweldige optreden van Leclerc op zaterdag. Sterker nog, er wordt een eervolle vergelijking gemaakt: "Hij pakte zijn zesde poleposition van het seizoen. Dat zijn cijfers die beginnen te lijken op die van het Michael Schumacher-tijdperk bij Ferrari. Hij zocht iets extra's in de kwalificatie en vond dat ook."

Makkelijk wordt het dus niet, maar onmogelijk acht de krant een zege voor Leclerc nu ook weer niet: 'Mission Possible'.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez