Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Italiaanse media vrezen het ergste: "Ferrari gaat knock out"

In Italië heeft men niet met heel veel plezier en vertrouwen naar de eerste testweek in de Formule 1 gekeken. Ferrari kwam totaal niet uit de verf en dat is de Italiaanse media niet ontgaan.

Alles wat Ferrari doet, ligt in Italië onder een vergrootglas. De media zitten er altijd bovenop en vrezen het ergste na het zien van de eerste wintertestweek. Ferrari was én niet snel én kampte met problemen. De grote Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport zag alleen maar zure gezichten bij Ferrari.

"Het team gaat knock out. De test verliep niet bepaald volgens plan en teambaas Mattia Binotto bevestigde dat. Tot overmaat van ramp kwam Sebastian Vettel ook nog eens stil te staan en moest zijn motor worden vervangen. Men zit met duizenden vragen over of de SF1000 wel competitief genoeg is."

De krant doet een gooi naar waar de grootste problemen zitten voor de Scuderia: "Ze hebben problemen met de voorwielophanging, die volgens de engineers niet doet wat hij zou moeten doen. Daardoor hebben de coureurs veel last van onderstuur, waardoor ze bijvoorbeeld in de hairpin de apex vaker niet dan wel raken."

Ook de Corrière dello Sport ziet het somber in en stelt dat de cijfers niet liegen: "Mercedes en Red Bull reden veel meer kilometers dan Ferrari. Sebastian Vettel keerde terug van een griepje, maar werd verraden door een kapotte motor die vervangen moest worden. Binotto mag dan roepen dat Ferrari dit jaar voor een andere aanpak koos, maar de cijfers liegen niet."

De krant ziet maar één positief punt: "Alfa Romeo (aangedreven door een Ferrari-motor, red.) slaagde er vooral met Antonio Giovinazzi wél in om op vrijdag heel veel ronden af te leggen."

Fotoalbum

De nieuwe Formule 1-bolide van Ferrari in detail

Ferrari heeft in Italië de nieuwe auto van Sebastian Vettel en Charles Leclerc gepresenteerd.

Bekijk het album

14 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem