Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media plaatsen grote vraagtekens bij afspraken tussen Ferrari en FIA

Ook de Italiaanse media keken raar op toen de FIA vrijdagavond een bijzonder statement naar buiten bracht over de al dan niet legale Ferrari-motor.

Leclerc Bareclona dag 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Aan het einde van de laatste testdag slingerde de FIA een statement de wereld in, die de Formule 1-wereld en alle Formule 1-fans raar op deed kijken. Ook de Italiaanse media fronsten de wenkbrauwen en zetten hun vraagtekens bij de manier waarop de zaak is afgehandeld.

"Waarom moest alles geheim blijven en wordt er niet gewoon gedeeld wat men heeft besloten", zo vraagt het toonaangevende Gazzetta dello Sport zich af. "Nu ontstaat er een beeld dat de FIA geen bewijzen in handen had wat betreft eventuele overtredingen van Ferrari, maar daarnaast bestaat nu ook het beeld dat Ferrari niet alle beschuldigingen van de concurrentie heeft kunnen weerleggen."

"Waarom behouden we toch al deze onzekerheden?", vervolgt de sportkrant. "En dat terwijl de Ferrari-motor dit seizoen op basis van de testresultaten niet eens snel lijkt te zijn. De tijd zal uiteindelijk leren hoeveel last Ferrari zal gaan ondervinden van deze beslissing", zo schrijft de Gazzetta, dat hoopt dat er misschien toch nog een positieve spin aan de affaire kan worden gegeven.

"Laten we hopen dat deze beslissing uiteindelijk zal zorgen voor meer eenheid tussen de teams voordat de nieuwe regels voor 2021 ingaan."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

De Corriere dello Sport, een andere grote Italiaanse sportkrant, vreest dat het gedoe omtrent de Italiaanse motor nu al zijn sporen heeft achtergelaten bij de Scuderia en pakt uit met de kop 'De onzekerheid omtrent de Ferrari-motor'.

"Welke gevolgen zal dit akkoord hebben voor Ferrari", vraagt de sportkrant zich hardop af. "Men leek tijdens de testweken namelijk al heel langzaam en het team moet zelfs Racing Point in de gaten houden. Het wordt afwachten wat Ferrari dit seizoen allemaal nog staat te wachten."

"Voor nu kunnen we slechts hopen dat het goed komt. De wagen is door een beter aerodynamisch pakket dan misschien wel sneller in de bochten, maar wat heeft het team daaraan als de motor niet zo krachtig is als afgelopen seizoen", aldus de Corriere dello Sport.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië