Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse media zien dominantie Verstappen verdwijnen en Ferrari teleurstellen

De GP van Spanje zou dé graadmeter moeten worden voor de rest van het seizoen. Nu juist tijdens dit weekend Lando Norris de pole weet te pakken, weten ze het bij de Italiaanse media zeker. De dominantie van Red Bull en Max Verstappen is echt voorbij.

Verstappen FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De afgelopen weken werden Red Bull Racing en Max Verstappen door de concurrentie naar voren geschoven als dé grote favorieten voor de Grand Prix van Spanje. Toch wist de Nederlander niet de poleposition te pakken, want die ging in de absolute eindfase van de kwalificatie naar Lando Norris. Het zorgt voor enthousiasme in de Italiaanse media.


"Ferrari volgt maar Leclerc richt zich nog altijd op het podium. Het is meer oranje dan rood in Spanje. Ditmaal was het Norris die een Max deed. De teleurstelling was er bij Ferrari aangezien men er veel meer van had verwacht. Op het beslissende moment stond men er niet terwijl Norris er wel was. Met een meesterlijke ronde was hij nipt sneller dan Max. Het gevecht tussen de twee vrienden Max en Lando gaat er dan ook komen. Red Bull beschikt niet meer over de dominantie van vorig jaar en moet het nu hebben van het enorme talent van Verstappen. Kijk maar naar Perez hij kwam niet verder dan p8", zo schrijft de Gazetta dello sport.

Bij Corriere dello Sport zagen ze vooral een mooi contrast bij McLaren, dat eerder op de dag werd opgeschrikt door een brand in de hospitality: "Een McLaren voor Verstappen! Briatore gaf Alpine meteen een push. Maar het was ook McLaren dat de hele dag voor vuur zorgde. Eerst in de paddock door de brand in hun hospitality en daarna op de baan met de pole van Norris. Natuurlijk ontbreekt Verstandelijk niet op de eerste rij. Verrassend snelle tijden en minimale verschillen was het verhaal van de dag in Barcelona."

"Norris was overigens niet alleen snel in de kwalificatie maar ook zijn racepace leek vrijdag meer dan in orde te zijn, beter dan die van Max, alleen blijft Max altijd nog Max. Echter moet hij met zijn huidige Red Bull ook achter zich kijken want Mercedes kan met twee bolides een strategisch spel spelen. Zeker omdat Verstappen na afloop eerlijk was en zei dat er niet meer in zat op de zaterdag. Duidelijk is echter dat de wereld snel kan veranderen. McLaren kan namelijk het nieuwe referentie punt worden."


"Vrienden en rivalen, Norris tegen Verstappen," zo kopt Corriere della Sera. "Voor Norris nam de pole vooral de schrik weg van McLaren dat de hospitality in vlammen zag gaan. Uren later was er vreugde bij het team met de pole van Norris, al bleef de verbrande plastic lucht nog altijd hangen in de paddock. Bij Ferrari ging het minder al heeft men door knap strategisch werk wel een extra setje softs over in de strijd met Mercedes. Norris wist op zijn beurt Verstappen te verslaan, terwijl de teamgenoot van de Nederlander liet zien wat de echte pace is van de Red Bull bolide."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan