Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media zien 'winterkampioen' Ferrari Red Bull verslaan: "Geboren om te winnen"

De testdagen moeten nog van start gaan, maar in Italië heeft men al goede hoop dat er dit jaar een sterk Ferrari staat. Dit jaar moet de Scuderia volgens de Italiaanse media klaar zijn om een F1-wereldtitel te veroveren. Alle hoop is gevestigd op de SF-23 en teambaas Fred Vasseur. Daarmee lijkt de druk op het F1-team dat het langste aanwezig is in F1 als vanouds weer heel hoog te zijn.

In de Italiaanse media zagen we afgelopen winter vaak dezelfde vraag terug. Zijn Charles Lecerc en Carlos Sainz in staat om een wereldtitel in de Formule 1 te veroveren? Die vraag stelde men aan verschillende voormalige F1-coureurs, die overigens allemaal aangeven vertrouwen te hebben in de huidige Ferrari-coureurs. Daarmee lijkt het laatste puntje van onzekerheid te zijn verdwenen in Italië, niet voor niks kopt het welbekende magazine Autosprint : "Geboren om te winnen", op de voorpagina van de meest recente editie. Daarmee verwijst het blad met vol vertrouwen naar de nieuwe bolide van Ferrari, de SF-23. "Ferrari zet alles op deze bolide, die een doorontwikkeling is van de F1-75 van 2022. Tijdens de presentatie van de bolide pakte Ferrari direct uit, met passie en emotie werd de nieuwe bolide namelijk gepresenteerd. Meteen ging met ook de baan op en daarmee werden ze alvast kampioen van de winter", een mooi compliment, al beseffen ze dat die titel niks oplevert. "Vorig seizoen werd Ferrari door betrouwbaarheidsproblemen vaak gedwongen om op 80% van haar kunnen te racen. Die problemen lijken te zijn opgelost en juist dat kan dit seizoen het verschil maken", zo kijkt men optimistisch vooruit. "Leclerc gaf na zijn eerste twee ronden op Fiorano aan dat de bolide goed aanvoelde, waardoor Sainz zelfs direct een ronde durfde te pushen. Allemaal goede voortekenen, zeker omdat men er vanuit gaat dat de motor van dit jaar twee keer zolang mee zal gaan ten opzichte van vorig jaar", zo blijft men argumenten leveren die het vertrouwen van de Ferrari Tifosi zal laten groeien.

Gazzetta: "Zo moet Ferrari Red Bull moeten verslaan"

Dat doet men overigens ook bij de grootste Italiaanse sportkrant, de G azzetta dello Sport : "Eindelijk staan de testdagen op het programma en gaan we zien waar Ferrari staat tegenover Mercedes en het nog geheimzinnige Red Bull. De Scuderia heeft hard gewerkt aan de betrouwbaarheid van de motor en daarnaast een aerodynamisch pakket gecreëerd dat ideaal moet aansluiten bij de Pirelli-banden." "Op deze manier zal Ferrari Red Bull moeten verslaan”, aldus de Gazzetta, die eerder al lieten weten veel vertrouwen te hebben in Vasseur. "Hij is een blok aan positieve energie. De Fransman is ook in dienst van Ferrari erg kalm en in voor een grapje, waarmee hij een ontspannen indruk maakt. Tegelijkertijd is Vasseur ook al zeer duidelijk geweest met zijn stelling dat het hem helemaal niks uitmaakt welke van zijn coureurs het beter gaat doen dan de ander, zolang Ferrari maar wint." "Ook beloofde Vasseur volgend jaar de pers in het Italiaans te woord te staan, maar eigenlijk maakt dat de tifosi niks uit. Ook zij wensen alleen maar dat er dit seizoen successen kunnen worden gevierd."

Corriere della Sera: "Optimische in Maranello"

De Corriere della Sera sluit zich aan bij de overige Italiaanse media, want ook daar is men aan de vooravond van het nieuwe F1-seizoen zeer optimistisch gestemd over de kansen van Ferrari. "Er heerst optimisme in Maranello en dat is zowaar ergens op gebaseerd. Zowel wat betreft de krachtbron als op aerodynamisch vlak ziet alles er voor aanvang van het nieuwe F1-seizoen uitstekend uit bij de Scuderia." "De voorwielophanging ging op de schop, om de bolide zo niet alleen sneller te maken, maar vooral ook om op racepace progressie te boeken. Daarmee lijkt Ferrari een grote stap voorwaarts te maken en is het nu afwachten waar men staat tegenover Max Verstappen en Lewis Hamilton. Uiteindelijk zal de stopwatch uit gaan wijzen hoe snel Ferrari dit seizoen is en tijdens de testweek zullen we alvast een beter beeld krijgen van de SF-23 bolide."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje