Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media hebben één prangende vraag over Verstappen, Leclerc moet 't ontgelden

De Italiaanse media hadden wederom weinig om voor te juichen op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Althans, voor één man juichen ze toch altijd wel, met dit keer één prangende vraag daaraan gekoppeld.

Verstappen Norris Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De grote Italiaanse sportkranten zijn het er wel overeens. Zo mooi als de overwinning van Ferrari en Charles Leclerc in Monaco was en zo groot als het feest werd gevierd, zo groot is de deceptie nu reeds voor een aantal races op rij. In de Corriere dello Sport moet met name de Monegask zelf het flink ontgelden.

"Hij maakte wéér een fout. We zien al enkele races op rij dat de zaken moeizaam lopen bij Ferrari en dat allemaal na die Monaco-vreugde. Voor Leclerc was het weer een bittere dag, waarop hij in een ultieme, maar hopeloze poging weer de fout in ging. Het hele weekend al staat Carlos Sainz er beter voor. Tezamen vormen ze het vierde team van het moment en dat heeft men ook nog eens problemen met de remmen. Ferrari zit in de problemen, terwijl McLaren andermaal aantoont juist wel stappen te maken."

Lof is er dus wél voor Max Verstappen. Het was weer zéér indrukwekkend om te zien wat hij deed. Wat hij liet zien in Q2... Er rest maar één vraag. Hoe is hij nu nog te stoppen?" De krant schuift Lando Norris als enige pion naar voren die wat uit zou kunnen richten, waarbij men droevig de kanttekening plaatst dat het dus wéér geen Verstappen vs. Leclerc wordt.

Woorden van bewondering voor Verstappen zijn er ook in La Gazzetta dello Sport: "Verstappen is een gigant. Hij domineerde sprintrace én de kwalificatie, waardoor McLaren niks anders kon dan zich over te geven, dit terwijl Ferrari in de achteruit staat. Misschien dat de sprintrace een voorbode was voor de hoofdrace op zondag, maar de racepace van Verstappen op de medium banden was toch wel heel indrukwekkend. Om nog maar niet te spreken over die mega sneller ronde in de kwalificatie."

En Ferrari? "Het team is een tunnel in gegaan en lijkt niet te weten hoe daar weer uit te komen. De Scuderia is de vierde kracht in het veld. Het team hoopte Mercedes nog wel voor te blijven, maar door problemen met de remmen slaagde men ook daar niet in. Ferrari zal zich moeten herpakken."

De Corriere della Sera denkt nog altijd spanningen waar te nemen binnen Ferrari: "De woede van Leclerc is in Oostenrijk nog niet weggenomen. De spanningen vanuit Barcelona zijn nog duidelijk voelbaar en zowel de sprintrace als de kwalificatie resulteerde in een teleurstelling voor Ferrari. Een lastig weekend wederom, waarin Leclerc flink in de fout ging. De heuvels die Ferrari moet beklimmen zijn inmiddels bergen geworden."

Zijn er dan nog woorden voor Verstappen? Jazeker: "Die kwam van een andere planeet."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership