Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Jaartje Formule 2 niet per se noodzakelijk voor Mick Schumacher"

Menigeen is het er over eens dat Mick Schumacher er goed aan zou doen zeker een jaartje Formule 2 te rijden, voordat hij zich richt op de Formule 1. Lance Stroll is echter een andere mening toegedaan.

Lance Stroll maakte zelf de directe stap van de Formule 3 naar de Formule 1. Volgens de Canadees is het niet per se verkeerd om een treetje op de autosportladder over te slaan. Niet voor hem, maar bijvoorbeeld ook niet voor Mick Schumacher, die komend weekend de Europese Formule 3-titel binnen kan hengelen.

"Natuurlijk is de stap van de Formule 3 naar de Formule 1 een grote stap. Het verschil in rondetijden kan op sommige circuits oplopen tot zo'n twintig seconden. Maar power en snelheid zijn dingen waar je snel aan went. De grote uitdaging zit hem in het maximale uit de auto zien te halen. Het is dan ook niet per se goed of slecht om eerst een jaartje Formule 2 te rijden. Dat verschilt per coureur", zo wordt Stroll geciteerd door Racefans.net. Stroll ziet natuurlijk ook dat Mick Schumacher momenteel zeer goed presteert voor het team waar hij in 2016 zelf kampioen mee werd: "Het kampioenschap is nog niet beslist, maar het gat is groot. Ik hoop voor het team en voor hemzelf dat hij het karwei af kan maken."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin