© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jackie Stewart: 'Ik bewonder Verstappen, maar hij moet zijn rust vinden'

13 mei 2018 13:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Na vier races is de hoogste klassering van Max Verstappen 'slechts' een vijfde plaats tijdens de GP van China maar was hij in elke race betrokken bij diverse incidenten. Volgens voormalig Formule 1 coureur Jackie Stewart kan de Nederlander zich geen nieuwe foutenfestijn veroorloven.

'Verstappen moet zich af en toe inhouden'

De drievoudig wereldkampioen van 1969, 1971 en 1973 volgt de Formule 1 nog op de voet en steekt zijn bewondering voor Verstappen dan ook niet onder stoelen of banken. Toch vindt hij ook dat de Nederlander wel degelijk zijn races anders moet gaan rijden.

"Ik twijfel absoluut niet aan het talent van Max, sterker nog, ik ben een groot bewonderaar van hem."

"Het is alleen wel zaak dat als Max wereldkampioen wil worden dat hij zich af en toe inhoudt. Gewoon de race uitrijden en de punten pakken. In Spanje moet Max ervoor zorgen dat hij probleemloos de race uitrijdt."

Of Verstappen iets doet met het advies van Jackie Stewart is nog maar de vraag maar niettemin wijst Stewart hem wel op zijn belangrijkste taak.

"Als je wereldkampioen wilt worden dan kun je je geen ongelukken permitteren. Het is heel cliché maar om te finishen, moet je finishen. Ik ben zelf misschien twee keer gecrasht ondanks dat de sport in mijn tijd een stuk gevaarlijker was. Ik had alleen minder vrijheid om risico's te nemen maar als je wel die vrijheid hebt, hoef je die niet altijd te benutten natuurlijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen