Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jackie Stewart: 'Max Verstappen is de frisse wind die de Formule 1 nodig heeft'

F1-legende Jackie Stewart is onder de indruk van de ontwikkeling van Max Verstappen. In het doorgaans wat saaie Formule 1-landschap is de Red Bull-coureur volgens de drievoudig wereldkampioen een verademing voor de sport.

Sir Jackie Stewart noemt Max Verstappen in gesprek met Racingnews365 een frisse wind binnen de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen is lovend over de agressieve rijstijl en 'over-mijn-lijk-mentaliteit' van de Red Bull-coureur. De Schot ziet de Nederlander als toekomstig wereldkampioen als Verstappen nog iets volwassener wordt en soms risico's wat meer uit de weg gaat. "Max is met zijn prestaties en manier van racen bij Red Bull een frisse wind in de Formule 1", zo laat Sir. Jackie Stewart aan Racingnews365.nl weten. "Hij krijgt soms kritiek, maar hij is jong en uitbundig en als je jong bent maak je soms acties die je op een latere leeftijd niet meer zal maken. Het is onderdeel van zijn leercurve." "Verstappen gaat als een komeet door de Formule 1 en verkeert nu in de positie dat hij meer races kan winnen. Max wordt alleen nog maar sneller en beter en ontwikkelt zich tot een echte titelkandidaat. Hij zal daarbij inzien dat sommige incidenten waarbij hij betrokken was hem soms ook WK-punten of mogelijke zeges hebben gekost."

Stewart toont zich ook erg onder de indruk van de manier waarop de jonge Nederlander zichzelf ook buiten de baan presenteert. Het snelle succes stijgt Verstappen daarbij niet naar zijn bol. "Max is een erg intelligente jongeman en hij is een echte aanwinst voor de sport. Voor zijn leeftijd is hij erg volwassen en hij kan prima omgaan met zijn succes. Hij gedraagt en presenteert zichzelf uitstekend." "Het is ook goed om een andere nationaliteit in de top van de F1 te hebben. Kijk eens naar dat enthousiasme voor de sport onder de Nederlanders. Je ziet ze nu echt bij iedere race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"