Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jackpot voor Stoffel Vandoorne na gridstraffen

Stoffel Vandoorne heeft zijn goede vorm ook in Japan doorgetrokken. De Belg eindigde de afgelopen twee wedstrijden op de zevende plek en ook in Japan start hij in de top tien. Hij kwalificeerde zich als elfde, maar door verschillende gridstraffen schuift Vandoorne op naar voren.

Vandoorne noemde de uitgangspositie voor de GP van Japan 'de ideale situatie'. Door straffen van Fernando Alonso en Kimi Raikkonen schuift Vandoorne minimaal twee plekken op. Dat kunnen er zelfs drie worden, als Sergio Perez wordt bestraft voor het ophouden van Lance Stroll tijdens de kwalificatie. Daarnaast mag Vandoorne zelf kiezen op welke band hij wil starten, omdat hij niet in Q3 terecht kwam. Eigenlijk was het missen van Q3 dus ideaal, beseft Vandoorne achteraf. "Ik mist Q3 op een haar na, maar misschien is dat juist wel beter. Het is eigenlijk een ideaal scenario voor morgen, want nu kan ik zelf de banden kiezen en op nieuwe banden starten" , reageert Vandoorne na afloop van de kwalificatie.

Vandoorne gaat morgen voor zijn derde puntenfinish op rij, al beseft hij dat het niet gemakkelijk wordt. Normaal gesproken moet McLaren vooral naar achteren kijken in plaats van naar voren. "Het is niet zo heel duidelijk of een eenstop of tweestop de juiste keuze is, daar zullen we nog over na moeten denken. Ik denk dat we sowieso wat chaos voor onze neus nodig hebben, zodat we daarvan kunnen profiteren" , blikt Vandoorne vooruit op de wedstrijd van morgen. De Grand Prix van Japan begint morgenochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'