Jacques Villeneuve geniet van 'fantastisch Formule 1 seizoen'

05 aug. 2017 16:18 Ruud Dimmers 0 reacties
Jacques Villeneuve is tevreden over de eerste seizoenshelft in de Formule 1. De Canadese wereldkampioen van 1997 is blij met de toegenomen spanning aan kop van het veld. Na drie door Mercedes gedomineerde seizoenen heeft het team dit jaar haar handen vol aan Ferrari.

Gevecht Ferrari en Mercedes geeft de Formule 1 weer kleur

De koek is daarbij mooi verdeeld: Vettel gaat aan de leiding bij de coureurs en Mercedes bij de constructeurs. Villeneuve geniet van het seizoen en de spannendere races.

"Het is geweldig! Het is mooi om te zien dat we een goede show kunnen krijgen. Ze laten de coureurs ook iets vrijer om echt te racen. De eerste helft van het seizoen was geweldig. We zien ook de emoties loskomen bij de diverse coureurs en zien ook hun persoonlijkheid, dat is gewoon geweldig. Het is soms net Hollywood."

De emoties tussen de diverse coureurs liepen al aardig hoog op. Zo waren er de incidenten tussen Vettel en Hamilton in Baku, Verstappen en Ricciardo in Hongarije, de 'lick my balls' conversie tussen Hulkenberg en Magnussen, en 'torpedo' Kvyat.

De nieuwe Formule 1 regels dragen daar volgens Villeneuve ook aan bij. Zo komt het echt talent bovendrijven en zijn de onderlinge verschillen tussen coureurs groter.

"Er zijn twee aspecten: Allereerst moet je twee teams hebben die aan elkaar gewaagd zijn. Zo blijft de druk er vol opstaan. Daarnaast zijn de nieuwe auto's sneller en moeilijker te besturen. Daardoor zien we grotere verschillen tussen de coureurs onderling. Van erg goede coureurs tot gemiddelde coureurs. In het verleden waren deze minder zichtbaar."

Mannen als Palmer, Stroll, Ericsson en Vandoorne zakken dit jaar door het ijs. Ze zijn geen partij voor hun teamgenoten, terwijl het coureurs als Vettel, Verstappen, Hulkenberg en Bottas tonen dat ze uit het juiste racehout gesneden zijn.

Er is nog wel een verbeterpunt en dat zijn de banden volgens Villeneuve. Zeker tijdens de warme races.

"Er is nog steeds een probleem met de banden. Als het buiten erg warm is, zoals in Hongarije, dan kunnen de coureurs niet op de limiet rijden. Ze moeten inhouden omdat de bandentemperatuur anders te hoog oploopt. Dat is niet leuk en dat voorkomt ook dat we gevechten op de baan zien."

Pirelli werkt momenteel hard aan anderen (en zachtere) bandencompounds voor 2018. Daarin wordt de samenstelling van de compounds aangepast, waardoor er ook meer slijtage ontstaat. Coureurs kunnen in theorie bijna een hele race rijden op een set banden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen