Jacques Villeneuve: 'Ik ben niet langer welkom bij Williams F1'

24 jul. 2017 15:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Jacques Villeneuve heeft zich na zijn actieve Formule 1 carrière ontpopt als de grootste criticaster van de sport. Dit jaar richt de voormalige Formule 1 coureur vooral zijn pijlers op zijn jonge landgenoot Lance Stroll. Williams F1 kan dit echter niet waarderen en heeft inmiddels Villeneuve de toegang ontzegd.

Williams weert Jacques Villeneuve na kritiek over Lance Stroll

Jacques Villeneuve werd in 1997 wereldkampioen met het team van Williams F1 maar inmiddels heeft de goede verstandhouding een flinke knauw gekregen. Zoals bekend is Villeneuve uitermate kritisch op alles en iedereen binnen de Formule 1. Ook Lance Stroll kreeg zijn portie kritiek van zijn landgenoot over zich heen.

Volgens Villeneuve is Stroll 'de slechtste rookie ooit in de Formule 1'. Williams vond dit blijkbaar te ver gaan waarna Villeneuve niet langer welkom was bij het team.

Aan het Italiaanse Republica geeft Villeneuve zijn visie op deze situatie.

"Ik word niet betaald om jonge coureurs een hand boven het hoofd te houden, ik geef alleen mijn mening. Voor Baku liet Williams mij al weten dat ik niet langer welkom was. Hierop antwoordde ik dat ik deze suggestie nooit heb gewekt."

Na Baku ging het gebakkelei tussen Villeneuve en zijn voormalige werkgever Williams verder. Stroll haalde daar tot ieders verrassing zijn eerste podiumplek en om dat vieren plaatste Williams een foto van Villeneuve op het podium op Twitter. Williams vergeleek dit vervolgens met de doorbraak van de jonge Canadees.

Villeneuve liet het hier niet bij zitten en verzocht Williams om de foto te verwijderen. Hier gaf Williams echter niet aan toe.

"Ten eerste was het een promotie foto voor Lucky Strike maar ik snap ook niet welke bedoeling er achter zit. Eerst ben je pissig op mij en vervolgens ga je zo'n resultaat vieren met mijn foto erbij?"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen