Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Jagende Hamilton heeft Verstappen waar hij hem wil hebben'

Lewis Hamilton en Mercedes lijken sinds de Grand Prix van Brazilië de overhand te hebben. Damon Hill denkt echter dat het WK nog alle kanten op kan gaan en waarschuwt dat Hamilton moet jagen op de voorsprong van Max Verstappen.

Volgens Damon Hill zijn er nog maar beperkte kansen voor Lewis Hamilton om een inhaalslag te maken op titelrivaal Max Verstappen. De twee staan slechts acht punten verwijderd van elkaar in het coureurskampioenschap, in het voordeel van de Nederlander. Mercedes lijkt echter wel te beschikken over een snellere bolide. In Qatar was het wederom een dominant weekend voor Hamilton. Zonder problemen kon de Brit na het veroveren van poleposition de overwinning claimen op zondag. Verstappen werd uiteindelijk tweede na een gridstraf van vijf plaatsen bij de start van de race, al kon hij wel de snelste raceronde klokken. "Het lijkt er op dat Lewis de jager is op dit moment", zegt Hill in de F1 Nations Podcast . "Hij is blij met waar hij staat, als jagende partij. Er zijn echter nog maar een paar mogelijkheden waar hij zijn tekortkoming (in het WK, red.) kan goedmaken. Statistisch gezien kan hij het kampioenschap zomaar verliezen aan Verstappen, hij kan de titel zelfs al winnen in Saoedi-Arabië als het anders loopt."

Volgens Hill kan het wereldkampioenschap heel snel een andere kant op vallen. "Het is de eerste keer sinds tijden dat het weer om de laatste twee races gaat", vervolgt de voormalig F1-coureur. "Dit is de eerste keer dat je kan zeggen: 'als er iets gebeurt met één van de hoofdrolspelers, dan wordt de ander wereldkampioen." Mocht er wat bij Hamilton gebeuren in Saoedi-Arabië, dan kan Verstappen zomaar de wereldtitel claimen. Hill betwijfelt echter of dit reëel is. "Wanneer is de laatste keer dat Hamilton zesde werd? Daarnaast heeft hij die nieuwe verbrandingsmotor nog. Toto Wolff zei dat de 'pittige' motor weer gebruikt gaat worden", aldus de wereldkampioen van 1996.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"