Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Jaguar haalt opgelucht adem na crash en wint Eprix Rome

Waar de ene coureur zwaar crashte, ging de ander er met enige vertraging met de overwinning vandoor in de smalle straten van Rome.

Evans Rome
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Jaguar TCS Racing

Hét moment van de race is de massale crash na zo'n acht ronden in de race. De grote winnaar van vandaag is dan ook de veiligheid van de klasse. De race wordt stilgelegd en als de race opnieuw van start gaat, staan er nog maar 14 bolides aan het vertrek.

Sacha Fenestraz leek lang op weg naar zijn eerste zege, maar zakte compleet door het ijs en daarmee door het veld. Het is Mitch Evans, teamgenoot van de gecrashte Sam Bird, die er met de zege vandoor ging, vóór Nick Cassidy en Max Gunther.

Voor de Nederlander Robin Frijns viel wederom weinig eer te behalen in de nog altijd niet competitieve Abt Cupra-bolide. Ook voordat hij zijn Waterloo vond in de massale crash, deed hij in de achterste regionen mee.

Op zondag wordt alles nog eens dunnetjes over gedaan, aangezien het weekend in Rome een double header betreft. Het is even afwachten of na het slagveld van de zaterdag iedereen weer mee kan doen.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer