Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

James Key blijft bij Toro Rosso

Er werd van alle kanten aan hem getrokken, maar Technisch Directeur James Key blijft waar hij zit. Vandaag maakte Toro Rosso bekend dat de 45-jarige Engelsman heeft bijgetekend tot en met het einde van het volgende seizoen. Daarmee wordt de deur naar een eventuele overstap definitief gesloten.

James Key is een gewild persoon in de wereld van de Formule 1. Onder anderen Williams en Ferrari probeerde Key te verleiden om de rol als Technisch Directeur op zich te nemen, maar Key weerstond alle verleiding. Zelfs toen 'grote broer' Red Bull Racing op de stoep stond, gaf de Engelsman geen krimp. Zijn focus is en blijft bij Toro Rosso, waar hij het naar eigen zeggen prima naar zijn zin heeft. "Ik ben erg blij dat ik bij Toro Rosso en de Red Bull-familie mag blijven. Ik heb zeer veel respect voor dit team en ik werk er met veel plezier" , was de eerste reactie van Key na zijn contractverlenging.

Volgens Key vindt je bij Toro Rosso een dynamiek die geen ander team kent. Dat is een van de redenen dat hij gekozen heeft om nog een jaar langer te blijven bij de middenmotor. "Toro Rosso is een uniek team, met twee totaal verschillende culturen die samen iets proberen op te bouwen. Daarnaast voelt het goed om bij Toro Rosso te werken, omdat wij niet eindeloos geld kunnen spenderen. Er zijn altijd uitdagingen genoeg, wat het zo leuk maakt om hier te werken" , aldus Key. Het seizoen 2018 zal het zesde jaar voor Key worden bij het team. Hij begon in 2012 bij het Italiaans/Oostenrijkse-team en onder zijn leiding werden de laatste zes wagens van het team gebouwd.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'