Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jan Lammers: 'Mercedes domineert de Formule 1 opnieuw in 2018'

Mercedes zal ook in 2018 de sport domineren. Dat is althans de stellige mening van Jan Lammers, die ook Red Bull een goede racepace toedicht.

Oud-Formule 1-coureurs Jan Lammers verwacht niet alleen dat Mercedes opnieuw de favoriet zal zijn, hij denkt zelfs dat Mercedes nog sterker zal zijn dan vorig jaar: "Mercedes zal de Formule 1 domineren zoals het dat in 2016 al deed" , zo voorspelt Lammers in gesprek met NuSport. "Mercedes won vorig jaar de titel dankzij Lewis Hamilton, maar ik verwacht dat ze dit seizoen weer op eigen kracht boven de rest uitsteken."

Hoewel rondetijden volgens goed gebruik niet zoveel zeggen tijdens de wintertests, durft Jan Lammers wel enkele conclusies te trekken: "Lewis Hamilton zal in Australië echt niet ineens achtste staan, net zoals Max Verstappen niet opeens laatste zal staan." "Bij Red Bull zit het met het racetempo wil goed. Als ze dertig rondjes op rij rijden, weet je dat ze niet met lege tanks rijden. Als je vervolgens Red Bull vergelijkt met andere teams die ook dertig rondjes rijden, weet je dat het team er goed voor staat." "Natuurlijk weten we niks voor honderd procent zeker, maar dat weet niemand. Max Verstappen zal zelf best een idee hebben van waar hij staat, maar alles wordt pas echt duidelijk in Australië."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"