Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Jan Lammers: 'Verstappen krijgt onterecht veel bagger over zich heen'

Voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt het onterecht dat Max Verstappen continu onder een vergrootglas ligt. De Red Bull-coureur scoorde in Spanje zijn eerste podium van 2018, en gelijk is het sentiment weer positief ondanks alle kritiek van de afgelopen weken.

Racingnews365 sprak met Jan Lammers over de Grand Prix van Spanje. De race van de dominantie van Mercedes en de eerste podiumplaats van Verstappen in 2018.

In Nederland is de stemming gelijk weer positief na de derde plaats van Max. Lammers vindt de kritiek die Verstappen de afgelopen weken kreeg zwaar overtrokken.

"Max was op enkele fouten na uitstekend bezig. Hij was altijd snel tijdens de trainingen en kwalificaties. Maar ja, soms liep het net niet zoals het moest lopen. Dat is het leven van een topsporter, daarin kan je niet altijd winnen."

"Er zijn maar weinig mensen die een winnaarsmentaliteit hebben en ervaring hebben met winnen. Mensen herkennen dan ook niet wat daarbij komt kijken. Het gros heeft veel meer ervaring met falen en fouten maken."

Het lijkt wel alsof Verstappen zich iedere race opnieuw moet bewijzen, vervolgens gewogen wordt en een nieuw rapportcijfer krijgt. Die fase is de Red Bull-coureur al lang en breed voorbij volgens Lammers.

"Max hoeft zichzelf echt niet meer te bewijzen, dat heeft hij al lang en breed gedaan. Maar toch vinden mensen dat hij iedere race opnieuw beoordeelt moet worden op zijn kunnen. Deze zogenaamde 'fans' staan vooraan te schreeuwen als het even wat minder gaat. Verstappen is een coureur van de buitencategorie. Vergelijk het met een voetballer. Als Messi of Ronaldo een penalty mist gaat toch ook niemand twijfelen aan hun talent?"

Bij de touche met Lance Stroll beschadigde Verstappen zijn voorvleugel tijdens de Virtual Safety Car periode. Het had anders af kunnen lopen, maar volgens Lammers kunnen dit soort foutjes gebeuren.

"Het veld zit zo dicht bij elkaar in bepaalde fases. Dan draait het echt om tienden van seconden. Dat zag je ook bij de pitstop van Vettel die net achter Max de baan opkomt, of bij de stop van Bottas eerder in de race. Je moet dus ontzettend scherp zijn en blijven, je kan niet verslappen. Reken maar dat Max op scherp staat nu voor Monaco waar je geen foutjes mag maken."

De volgende race vindt plaats in de straten van Monaco. Het raceweekend dat Red Bull met rood omcirkeld heeft in de agenda. De RB14 wordt door veel kenners gezien als de beste auto als het aankomt op grip en downforce. Wordt het een Red Bull-weekend in Monaco?

"Een eerste startrij voor Red Bull kan zo maar gebeuren. Als Verstappen en Ricciardo dat voor elkaar krijgen, dan is de zege echt mogelijk. Inhalen is nagenoeg onmogelijk in Monaco."

"Red Bull zit er al het hele jaar goed bij. Ze komen wat tekort tijdens de kwalificatie, maar zijn altijd sterk tijdens de race. In Monaco kan van alles gebeuren tijdens de race. Een safety car is zeker niet ondenkbaar met mannen als Grosjean en Magnussen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto