Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Japan staat voor de deur, maar Verstappen kijkt nog één keer achterom: "Dan verdien je het niet"

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt zeker voor Red Bull. Na de misser van Singapore wil het team direct terugslaan in Japan. Voordat er echter gereden wordt dit weekend, blikt Max Verstappen nog één keer uitgebreid terug op het zware weekend dat hij beleefde in Singapore.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niet mee kunnen strijden voor poleposition en een rol in de marge tijdens de race op zondag. Na vijftien zeges op rij voor Red Bull was het even wennen in Singapore Max Verstappen en zijn werkgever. Uiteindelijk was Verstappen met een vijfde plek nog redelijk content. Meer zat er echt niet in, kijkt Verstappen terug. "Zelfs als we de perfecte set-up hadden gehad, zou het nog steeds een moeilijk weekend voor ons zijn geweest. Maar het is duidelijk dat we de juiste set-up niet hadden en dan wordt het allemaal een stuk moeilijker", zegt Verstappen tegen onder meer RacingNews365.

Wat er misging? Verstappen heeft er wel een antwoord op. "Ik denk dat we daar wel wat ideeën over hebben, maar dat kunnen we pas echt zien volgend jaar. Op een bepaalde manier is dat natuurlijk vervelend. Van de andere kant geeft het ons ook meer tijd om alles te begrijpen en onze wagen te verbeteren voor dit soort circuits", doelt Verstappen op het specifieke stratencircuit in Singapore.

Dat er in Singapore een einde kwam aan de reeks van tien overwinningen op rij voor Verstappen, daar is hij niet zo treurig om. "We zijn één race gestopt met winnen. Shit happens. Daarvoor won ik er tien op een rij. Natuurlijk had ik daar ook graag gewonnen, maar ik weet ook dat er altijd een dag komt waarop je niet wint of dingen misgaan. Helaas was het dat weekend, maar we gaan door en proberen het opnieuw."

Niet super dominant

Dat Verstappen en Red Bull juist op een stratencircuit voor het eerst niet wonnen dit seizoen, was voor de Nederlander geen verrassing. "Op andere stratencircuits waren we ok, niet super dominant. Het is iets waarvan we weten dat het niet ons sterkste punt is. We weten waar we normaal sterke weekenden hebben en de meeste circuits zijn niet als Singapore en daar moet je sterk zijn. Singapore is een uitzondering en de set-up van de wagen maakte het erger. Er zijn dan ook geen grote zorgen. Natuurlijk probeer je continu de wagen te verbeteren, maar soms lukt het niet om alles op dezelfde snelheid te verbeteren."

Tijdens de race kwam de Red Bull sterker voor de dag dan tijdens de kwalificatie. Had Verstappen kunnen winnen als hij vooraan had gestart? "We waren gewoon niet competitief genoeg in de kwalificatie. Dan verdien je het ook niet om in de top vijf te starten. De racepace zag er ok uit, maar niet zoals we normaal zien."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola