Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Jarige Villeneuve (50) niet boos op Schumacher: "Hoe kan ik ook?"

Jacques Villeneuve en Michael Schumacher waren in 1997 elkaars grootste vijanden. De rivaliteit kende een bijzondere apotheose toen Schumacher Villeneuve in de laatste race van het jaar in Jerez van de baan reed in een poging de titel veilig te stellen. Villeneuve echter koestert geen wrok en is niet boos op Schumacher. Hoe kan hij ook?

Het was geen fraai einde van de spannende titelstrijd in 1997. Michael Schumacher en Jacques Villeneuve maakten allebei nog kans op de titel en hoewel Schumacher de wedstrijd leidde, zat de Canadees beter in de race. De eerste de beste inhaalpoging probeerde Schumacher af te straffen door hem een beuk te verkopen, maar hij had er alleen zichzelf mee. Hij strandde in de grindbak, Villeneuve stuurde zijn gehavende Williams op hangen en wurgen over de streep en naar de titel.

Schumacher verloor zijn WK-punten en werd uit het kampioenschap geschrapt voor zijn actie en de F1-wereld viel over hem heen. Zo niet Villeneuve, die kon onmogelijk boos op hem zijn, zo vertelt hij in gesprek met de Corriere della Sera: "Zijn actie heeft mij juist geholpen om te winnen. Ik kan dan ook onmogelijk boos op hem zijn."

Dat hij niet boos op hem is, of überhaupt is geweest, betekent niet dat hij op vriendschappelijke voet met de Duitser leefde, integendeel: "Het is een beetje als op school. Er zit altijd iemand in de klas met wie je het minder goed kan vinden", aldus Villeneuve, die zegt dat de rivaliteit daar niet bij hielp. "We vochten als twee leeuwen met elkaar. Hij was de sterkste leeuw en hij was dan ook degene die verslagen moest worden."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco