Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Jean Alesi: "Als men zo doorgaat, vermoordt men de Formule 1"

De straf die Sebastian Vettel kreeg opgelegd zorgt nog steeds voor veel ophef in de Formule 1-wereld. De meeste oud-coureurs kiezen de zijde van de Duitser en vinden de straf die werd gegeven onterecht. Die mening is ook oud Ferrari-coureur Jean Alesi toegedaan.

Tijdens een interview met Radio Sportiva liet de Fransman weten verrast te zijn geweest toen hij de tijdstraf in beeld zag verschijnen: "In het begin kon ik het niet geloven toen ik de vijf seconden straf aan Vettel in beeld zag verschijnen. Ik dacht dat het een fout was van de tv-regisseur. Het was een grote vergissing om Vettel te bestraffen, wanneer men zo doorgaat, vermoordt men de Formule 1."

Alesi liet zich daarnaast ook uit over de fout van Vettel: "Natuurlijk maakte Vettel een stuurfout en vloog hij daardoor van de baan, daarna had hij echter nooit de intentie om Hamilton te raken. Hij was alleen maar bezig om met zijn wagen niet in de muur te belanden. Het was een fout die iedere coureur kan overkomen, je kunt een F1-wagen niet altijd onder controle houden."

In 1995 won Alesi de Grand Prix van Canada en de gedachten aan die overwinning bezorgen hem nog steeds kippenvel. "Het was prachtig om de race van Canada te winnen. Ik ben eigenlijk maar bij toeval in de Formule 1 beland en ik ben dan ook trots op de vijf seizoenen die ik voor Ferrari heb mogen rijden. De overwinning in Canada was de kers op de taart."

4 reacties