© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Jean Todt: 'Michael Schumacher was enorm onzeker over zijn talent'

07 dec. 2017 09:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Deze week introduceerde de FIA in Parijs een nieuwe Hall of Fame waarbij de naam van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher natuurlijk niet mag ontbreken.

Michael Schumacher was niet arrogant maar verlegen

Tot op heden is Michael Schumacher de meest succesvolle Formule 1 coureur aller tijden. De Duitser behaalde maar liefst zeven wereldtitels en was in de periode van 2000 tot en met 2004 heer en meester. In dienst van Ferrari werd hij maar liefst vijf jaar op rij wereldkampioen.

Op de bijeenkomst in Parijs stond zijn voormalige teambaas bij Ferrari en tegenwoordig voorzitter van de FIA, Jean Todt, dan ook uitgebreid stil bij zijn vroegere pupil.

"Natuurlijk missen we Michael enorm, maar ik weet zeker dat hij hard knokt voor zijn herstel. Michael is een heel bijzonder iemand en iemand die ontzettend veel voor de autosport betekent. Hij is voor mij heel bijzonder en ik zie hem dan ook echt als een vriend."

Todt haalt vervolgens herinneringen op aan zijn tijd samen met Schumacher.

"In 2000, na 21 jaar, werd Ferrari kampioen met Michael. Op het podium vertelde ik hem dat ons leven na deze race nooit meer hetzelfde zou zijn. Dat moment in Suzuka was voor mij het hoogtepunt van mijn carrière."

Schumacher werd door de buitenwereld vaak afgeschilderd als een arrogante coureur maar volgens Todt klopt dit beeld totaal niet.

"Toen hij in 2000 kampioen was geworden en we vervolgens aan de start van het seizoen 2001 stonden, kwam hij naar mij toe. Hij vroeg toen heel verlegen aan mij of hij wat testwerk mocht doen in Fiorano zodat hij wist dat hij het racen nog niet was verleerd."

"Ook al kwam hij arrogant over, hij was altijd erg verlegen en onzeker. Vooral heel onzeker of hij nu wel of niet een goede coureur was. Hij heeft toen wat testrondjes gedaan en was zeker niet slecht..."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen