© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Jeffrey Herlings vindt Max Verstappen een 'echte held'

18 aug. 2017 07:31 Rik Alkema 0 reacties
Ze hebben hebben heel veel met elkaar gemeen, maar hun levens liggen mijlenver van elkaar vandaan. Jeffrey Herlings en Max Verstappen zijn momenteel de grootste Nederlandse talenten op het gebied van auto- en motorsport, maar spreken of zien elkaar nauwelijks. Motorcrosser Jeffrey Herlings hoopt dan ook ooit tegen zijn 'held' Max Verstappen te crossen.

Jeffrey Herlings hoopt op confrontatie met Max Verstappen

Uitjes naar andere autosporten zijn er niet of nauwelijks bij voor Max Verstappen. Naast de kans op blessures is zijn schema zo druk dat een keer een weekendje wat anders niet mogelijk is. Voor Herlings is dat wat anders, hij doet in de 'vrije' weekenden soms mee aan andere motorsport evenementen.

"Er is zat te doen buiten de GP-weekenden om", zo laat Herlings weten aan Motorsport.com. "Maar je moet het niet te gek maken.  Ik hoef niet op te bellen dat ik ga skiën vlak voor een GP."

Naast het sporten zelf is Herlings ook een fanatiek sportkijker. "Als de Olympische Spelen op TV is kijk ik soms wel de hele dag. De Formule 1 vind ik ook heel gaaf om te zien en het zou helemaal gaaf zijn om eens mee te maken", solliciteert Herlings naar een testritje bij Red Bull Racing.

De overeenkomsten tussen Verstappen en Herlings zijn talrijk. Beide zijn jong, Max is 19 en Jeffrey is 22, beide imponeerden in hun weg naar de top en beide coureurs lieten eenmaal aan de top zien dat ze het kunnen.

Daarnaast wordt Herlings net Verstappen bijgestaan door Red Bull. Ondanks dat de twee dus 'lid' zijn van dezelfde ploeg, zien of spreken ze elkaar nauwelijks, erkent Herlings.

"Max heeft het waarschijnlijk enorm druk door zijn strakke schema, dus we doen eigenlijk nooit wat samen. Maar ik vind hem uiteraard een echte held", spreekt Herlings vol lof over zijn 'tegenhanger' in de Formule 1.

Omdat Herlings Verstappen niet of nauwelijks ziet, wil hij graag eens tegen hem racen. "Het zou leuk zijn om het eens tegen hem op te nemen. Op twee wielen komt het wel goed dan", besluit Herlings met een knipoog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen