Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jenson Button: 'Ik ben een jaar te laat gestopt met de Formule 1'

Hoewel Jenson Button veel plezier beleefde aan zijn eenmalige comeback tijdens de Grand Prix van Monaco dit jaar, denkt hij er niet over na om ooit nog terug te keren in de Formule 1. De wereldkampioen van 2009 heeft naar eigen zeggen de buik vol van de Formule 1 en heeft er spijt van dat hij niet eerder gestopt is.

"Het was heerlijk en het was ook hard nodig" , lacht Button wanneer hij wordt gevraagd hoe zijn jaar 'vrij' was. Voor het eerst sinds het jaar 1999 stond Jenson Button dit jaar niet aan de start van een Formule 1-seizoen. Na een lange en succesvolle carrière besloot Button vorig jaar een sabbatical in te lassen en na te denken over zijn toekomst. Hoewel hij er nog niet uit is wat hij gaat doen volgend jaar, weet hij wel zeker dat hij geen Formule 1 gaat rijden.

"Het was geweldig om met deze monsters door Monaco te scheuren, maar ik heb het niet gemist. Het racen zelf wel, maar de Formule 1 niet. Ik denk dat ik een jaar te lang door ben gegaan, dat heeft mijn relatie met de F1 geen goed gegaan" , legt Button uit. Button is er nog niet uit wat hij volgend jaar gaat doen. Hij heeft meerdere opties, maar kan nog niet echt een keuze maken. "LMP2 lijkt me heel leuk, maar daar kan ik niet strijden om de overwinning. IndyCar is ook heel gaaf, maar dat vind ik doodeng. Formule E is prachtig qua techniek, maar het trekt me niet aan." "Kortom, ik weet nog niet wat ik ga doen volgend jaar" , besluit Button lachend.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi