Jenson Button kon bij Toro Rosso instappen

19 okt. 2017 11:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur Jenson Button maakte voor het Formule 1 seizoen 2009 de beste keuze uit zijn carrière. De Brit legde een aanbieding van Scuderia Toro Rosso naast zich neer en koos voor Brawn GP.

Buton legde aanbieding Toro Rosso naast zich neer

Eind 2008 moest Jenson Button op zoek naar een nieuw stoeltje in de Formule 1. Honda trok de stekker uit het F1-team en Button zat ineens zonder werk. De Brit werd benaderd door het Red Bull junior-team van Toro Rosso. Ondanks dat het een 'gaaf' team is om voor te racen, sloeg de Brit het aanbod af.

Dat werd de beste beslissing uit zijn leven! Jenson stapte in bij Brawn GP wat het team van Honda overnamen. Niemand gaf een stuiver voor de kansen van het team, maar Ross Brawn bouwde een geweldige bolide waarmee Button de wereldtitel in 2009 veroverde.

In zijn boek Life to the Limit doet Button uit de doeken waarom hij niet voor Toro Rosso koos.

"Ik had de optie om voor Toro Rosso te racen en ik hield van ze, maar ik wist dat ik nooit op het podium kon finishen. Daarnaast vroegen ze nog een bedrag aan sponsorgeld dat ik mee moest brengen, zodat ze me konden betalen. Dat maakte het onaantrekkelijk."

Button tekende een contract met het team van Brawn en ging daar niet voor het geld. Na zijn succesvolle jaar stapte hij over naar McLaren en werd Brawn GP verkocht aan Mercedes

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen