Jenson Button: ‘Vettel is genoeg gestraft’

01 jul. 2017 17:17 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel is bezig aan één van zijn beste seizoenen in de Formule 1. Na een dramatisch 2016 is de Duitser dit jaar helemaal terug en staat hij zelfs bovenaan in het klassement

Jenson Button is klaar met discussie over actie Vettel

Voor het eerst in drie jaren heeft Mercedes dan ook daadwerkelijk concurrentie van een ander team en wel van Ferrari. Met name Vettel maakt het de Mercedessen behoorlijk lastig. In Azerbeidsjan kwam het echter op een heel ander vlak tot een aanvaring. Hij reed toen opzettelijk tegen de zijkant van Hamilton aan wat hem uiteindelijk op een stop-and-go penalty van 10 seconden kwam te staan. Hierdoor verspeelde hij een haast zekere podiumplaats. Inmiddels heeft de FIA laten weten dat er een nader onderzoek komt naar het bewuste incident. De grote vraag is dan ook of Vettel nog een sanctie boven het hoofd hangt of niet.

Wat Jenson Button betreft is dit helemaal niet nodig. Sterker nog, de McLaren coureur die in Monaco een éénmalig comeback maakte, is wel klaar met deze discussie. Via twitter laat hij namelijk het volgende weten.

“De GP van Azerbeidsjan was een genot om te volgen. Waarom? Omdat de adrenaline en emoties zo hoog opliepen. Wat Vettel deed was dom, maar hij heeft al een straf ingelost tijdens de race. Laat het gewoon daarbij.”

Button laat vervolgens nog weten dat er voor andere gevaarlijke situaties mindere straffen zijn uitgedeeld.

“Als iemand op racesnelheid een andere coureur van de baan drukt zou hij een lagere straf krijgen dan een stop-and-go van tien seconden.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen