Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jolyon Palmer: 'Ik heb schijt aan wat Alonso roept'

Ook tijdens de GP van Italië kwamen Fernando Alonso en Jolyon Palmer elkaar weer tegen op het circuit. Hierbij liepen de gemoederen zo hoog op dat Fernando Alonso ronden later nog vroeg waar Palmer was gebleven.

Palmer had op dat moment de race al moeten staken vanwege een motorisch probleem. Hierop liet de Spanjaard over de boordradio weten dat er sprake was van 'karma'. Niet veel later moest ook Alonso zelf de strijd staken. Na afloop deed Palmer zijn relaas bij Sky Sports en liet hij weten geen schuld te hebben aan het incident. "Ik lag voor hem in de bocht maar Alonso remde vervolgens erg laat zodat ik van de baan moest. Dit wordt ongetwijfeld weer uitgebreid besproken tijdens de volgende rijdersbriefing omdat Alonso er niet blij mee was maar dat kan mij niks schelen."

Volgens Palmer was er voorafgaande aan het raceweekend in Monzo ook al uitvoerig over dit soort zaken gesproken. "We hebben een lange vergadering op Monza gehad en toen kwam deze situatie al aan bod. Je mag dan de apex hebben, maar de ander kan geen kant op dan of te crashen of de bocht af te snijden. Ik sneed de bocht af, kwam vervolgens terug op de baan naast Alonso en ging hem in de volgende bocht voorbij." Ondanks dat Palmer opnieuw uitviel, was hij toch tevreden over zijn auto. "Onze snelheid was goed, we waren sneller dan degenen voor ons en punten waren zeker mogelijk geweest. Erg jammer dat ik op de supersofts niet de kans kreeg om dichter bij ze te komen en ze in te halen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi