Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jong supertalent verlaat IndyCar-team: "Mijn achternaam is niet Verstappen"

Heibel in de Verenigde Staten. Indy Lights-kampioen Patricio O'Ward, een jonge rijder die door menig IndyCar-liefhebber wordt bestempeld als toekomstig kampioen, heeft zijn contract met IndyCar-team Harding Steinbrenner verscheurd. De 19-jarige Mexicaan zou in 2019 de kleuren van het nieuwe team verdedigen.

O'Ward heeft als Indy Lights-kampioen recht op een beurs, deze is bedoeld om hem aan de start van enkele IndyCar-wedstrijden (waaronder de Indianapolis 500) te helpen. In de Verenigde Staten wordt in meerdere openwielklassen met zogenaamde scholarships gewerkt: ook Pro Mazda-kampioen Rinus van Kalmthout heeft zo'n beurs, in zijn geval bedoeld om stappen in de Indy Lights te kunnen zetten.

Het team van Harding Steinbrenner werkt echter nauw samen met Andretti Autosport. In samenwerking met dat team zet Bryan Herta een wagen in. Bryan Herta is de vader van Indy Lights-vicekampioen Colton Herta. De jongere Herta krijgt niet geheel onverwachts een compleet seizoen aangeboden bij Harding Steinbrenner. Omdat het team slechts één motor van Honda kan leasen, zit O'Ward in het verdomhoekje. "Dit had ik niet verwacht", stamelt O'Ward in gesprek met Motorsport.com . "Ik wist heus wel dat er politiek kwam kijken bij deze sport en dat is eigenlijk ook het enige wat ik momenteel kan zeggen. Als er slechts genoeg geld is om één coureur te steunen, dan kiest het team voor de coureur die hen politiek gezien het beste uitkomt. Ze zullen niet de rijder steunen die over een rechtsgeldig contract beschikt om een compleet seizoen te rijden", verwijst de Mexicaan naar zijn situatie. O'Ward, die een sterke indruk achterliet tijdens zijn IndyCar-debuutrace, eind 2018 in Sonoma, weet de vinger op de zere plek te leggen. "Mijn achternaam is niet Herta, of Verstappen, iets wat met politiek gezien zou kunnen helpen. Ik heb gedaan wat ik kon doen: ik won het Indy Lights-kampioenschap en heb me keurig staande gehouden tijdens mijn eerste IndyCar-race."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'